Adesea prost inteleasa ca “talent” rezervat publicitarilor si artistilor, creativitatea este de fapt muschiul care ne permite sa identificam solutii noi pentru problemele pe care le intampinam atat in plan personal cat si in plan profesional. Creativitatea este abilitatea fiintei umane de dezvolta idei pentru a rezolva probleme si a exploata oportunitati.
Activarea” lobului creativ incepe cu dorinta individului de a-si recupera dreptul si puterea de a-si construi o realitate mai buna, trecand de la “oricum nu se poate” la “hai sa vedem cum se poate”. Multa lume se simte blocata in fata contextului romanesc: politica e cum e, legislatia se schimba de la o zi la alta, haosul general ne poate face sa ne simtim neputinciosi, sa ajungem sa credem ca soarta noastra e in mainile altora. Primul pas este asumarea unei noi atitudini in fata problemelor. Nu putem schimba o tara de la o zi la alta, dar cu putina creativitate ne putem schimba relatia cu un coleg dificil, putem negocia contracte mai avantajoase, putem gasi surse suplimentare de venit sau cai de a gestiona mai bine stresul cotidian.

Apoi, dezvoltarea creativitatii este o chestiune de exercitiu, de antrenament.

Daca vrei un abdomen frumos, vei merge la sala, te vei incalzi, apoi vei face exercitii specifice pentru diversele grupe de muschi. La fel si in creativitate, exista exercitii, structuri, repere care ajuta creierul sa iasa de pe caile batatorite ale obisnuintei si sa gaseasca noi drumuri catre solutii. Cu asta se ocupa Creative Fitness Studio, curs intensiv de descoperire, stimulare si dezvoltare a creativitatii – o initiativa a Fundatiei Friends For Friends.. Aici inveti si repeti exercitii care te ajuta sa produci mai multe idei.




De exemplu, exercitiile de la Creative Fitness Studio va pot ajuta sa scurtati timpul petrecut in sedinte, sa va organizati mai bine timpul si prioritatile, sa gasiti solutii creative pentru a va relaxa in zile tensionate si sa treceti de la “avem o problema” la “avem o problema si iata trei solutii cu care am putea sa o rezolvam”.


Urmatoarea serie de antrenamente va incepe pe 16 octombrie, iar inscrieri se fac pana pe 12. Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul FFFF.

Creative Fitness Studio, un curs intensiv de descoperire, stimulare si dezvoltare a creativitatii, este o initiativa a Fundatiei Friends For Friends care incearca sa ii ajute pe oameni sa inteleaga cum creativitatea practica ii poate ajuta in toate aspectele vietii - atat profesionala cat si personala.

Programul se adreseaza tuturor celor care vor sa aiba idei mai multe si mai bune.

Cam cu ce ramai dupa aceste antrenamente: inveti sa lasi in spate inhibitiile, sa nu te mai blochezi in sedinte, sa nu-ti mai fie frica de foaia alba, sa-ti folosesti prietenii pentru a-ti rafina ideile si, nu in ultimul rand, sa pui intrebarile importante.

Din 16 octombrie va incepe o noua sesiune Creative Fitness Studio, asa ca, daca te tenteaza sa treci de la “nu se poate” la “cum se poate", gasesti toate detaliile despre cum sa ajungi sa faci asta pe site-ul FFFF.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri