Carine Roitfeld, fostul redactor-sef al revistei Vogue Franta, a fost numita joi in functia nou-creata de director de moda la nivel international al revistei americane Harper's Bazaar, informeaza AFP, citat de Mediafax.
Astfel, Carine Roitfeld va prelua practic o functie de conducere la una din principalele publicatii concurente ale Vogue.

Carine Roitfeld, care a demisionat din functia de redactor-sef al editiei franceze a revistei Vogue in decembrie 2010, dupa zece ani la conducerea acestei publicatii, a colaborat ulterior cu mai multe articole la cele 26 de editii internationale ale Harper's Bazaar, au spus reprezentantii revistei americane intr-un comunicat de presa.

Carine Roitfeld, in varsta de 58 de ani, si-a expus propriul punct de vedere asupra tendintelor cheie din domeniul modei in fiecare sezon, atat in cadrul altor proiecte la care a colaborat, cat si in propria sa revista de moda, CR Fashion Book, o publicatie bianuala pe care aceasta a lansat-o recent.

"Sunt foarte fericita sa colaborez cu Bazaar, o publicatie care a marcat istoria in domeniul creatiei", a declarat Carine Roitfeld, celebra pentru ca a imprimat revistei Vogue Paris o imagine avangardista, rock-sic.

Harper's Bazaar este prima revista de moda lansata in Statele Unite, in 1867, insa a fost devansata de Vogue pe aceasta piata.

Dupa o cariera de model, Carine Roitfeld a lucrat ca redactor la revista Elle. Colaboratoare a celebrului fotograf de moda Mario Testino, ea a fost si consultant al creatorului de moda american Tom Ford, alaturi de care a lansat ceea ce a fost cunoscuta ca fiind tendinta "porno sic", promovata de marca Gucci.

Carine Roitfeld, redactorul-sef al Vogue Paris, si-a dat demisia de la conducerea revistei pe 17 decembrie 2010 si a fost inlocuita de subalterna sa Emmanuelle Alt, care, de 10 ani, era editor-sef al departamentului de moda al publicatiei.

Sursa foto: Harper's Bazaar

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri