Securitatea sediului central din Washington DC al National Geographic Channel a fost intarita dupa ce reprezentantii televiziunii au primit amenintari de la extremistii musulmani, ca urmare a deciziei canalului de a difuza un film despre moartea lui Osama Bin Laden, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
National Geographic Channel a anuntat recent ca va difuza filmul documentar "Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden" pe 4 noiembrie, cu doar doua zile inaintea alegerilor prezidentiale americane, din 6 noiembrie.

Ulterior, reprezentantii National Geographic Channel au primit numeroase amenintari din partea extremistilor musulmani, fapt care i-a determinat sa solicite intarirea protectiei la sediul central al televiziunii din Washington DC, a declarat o sursa pentru New York Post.

Reprezentantii National Geographic Channel au fost bombardati cu telefoane de amenintare. De asemenea, pe bloguri, extremistii musulmani au avertizat ca toti cei care vor difuza un film precum "Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden" vor avea probleme.

"Au fost transmise suficiente mesaje de amenintare pentru ca reteaua National Geographic Channel sa fie in alerta cu privire la securitatea sa", a spus sursa citata, care a precizat, totodata, ca in sediul central al National Geographic Channel lucreaza 1.600 de persoane.

Un purtator de cuvant al National Geographic Channel a declarat, insa, ca televiziunea va difuza acest film, "indiferent ce s-ar intampla".

"Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden" este primul film despre operatiunea in cadrul careia Osama bin Laden a fost ucis. Presedintele Barack Obama a autorizat personal aceasta misiune a comandoului de elita al SEAL care l-a ucis pe liderul retelei teroriste Al-Qaida pe 2 mai 2011, in ascunzatoarea acestuia din Abbottabad, Pakistan.

Filmul, care se centreaza pe cel mai de succes moment din cariera politica a presedintelui Obama, va avea premiera cu doar doua zile inainte de alegerile prezidentiale americane, fapt care a atras acuzatii de partizanat si la adresa National Geographic Channel, care a decis sa programeze astfel documentarul.
Insa presedintele National Geographic Channel, Howard T. Owens, a declarat pentru The Hollywood Reporter ca programarea filmului nu are o motivatie politica.

Howard T. Owens a precizat ca premiera filmului pe 4 noiembrie a fost stabilita pentru a promova grila de toamna a National Geographic Channel.

Totusi, filmul "Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden" a fost produs de Harvey Weinstein, un sustinator important al lui Barack Obama.

Harvey Weinstein a organizat in august, pe proprietatea sa din Connecticut, o strangere de fonduri pentru Barack Obama, in cadrul unei cine, la care fiecare dintre cele 50 de persoane participante a trebuit sa plateasca o suma de 35.800 de dolari.

Weinstein a fost insotit la acest eveniment de actrita Anna Hathaway, de regizorul Aaron Sorkin si de redactorul-sef al editiei americane a revistei Vogue, Anna Wintour.

Filmul va fi difuzat si pe reteaua americana de internet Netflix, la 24 de ore dupa premiera de la National Geographic Channel.

Printre filmele pe care le-a produs Harvey Weinstein se numara "Pacientul englez", "Artistul", "Luptatorul", "Discursul regelui". In 1999, a primit un premiu Oscar pentru filmul "Shakespeare indragostit".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri