Cel mai nou proiect de film al regizorului Corneliu Porumboiu, "Un interval de 9 minute", a obtinut 140.000 de euro la sesiunea de finantare de coproductii organizata de Eurimages, informeaza site-ul Consiliului Europei, citat de Mediafax.
Filmul "Un interval de 9 minute" este o coproductie 42 Km Film (Romania) si Les Films du Worso (Franta).

Alaturi de filmul lui Corneliu Porumboiu au mai fost finantate, in sesiunea din octombrie, proiectele "Le Passé", de Asghar Farhadi (autorul filmului "A Separation", care a primit Ursul de Aur in 2011 si Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj intr-o limba straina anul acesta), si "The Cut", de Fatih Akin.

Fondul Consiliului Europei a finantat in total 18 coproductii europene.

De asemenea, "Un interval de 9 minute" face parte dintre cele 14 productii finantate de The World Cinema Aid, un nou fond care sustine cineastii din tarile in curs de dezvoltare.

Eurimages, creat in 1989, este fondul Consiliului Europei pentru sprijinul productiei, distributiei si exploatarii operelor cinematografice europene, iar cele 34 de state membre coopereaza activ si sustin acordarea de sprijin financiar pentru coproductii, distributie si salile de cinema.

Incepand din 1998, Romania face parte din Comitetul Director al Fondului Eurimages, prin Centrul National al Cinematografiei, si, pana in prezent, au fost realizate 24 de coproductii cu participare romaneasca, pelicule care au obtinut un sprijin financiar in valoare totala de 7.000.000 de euro.

Printre filmele care au beneficiat de fonduri Eurimages se numara "Filantropica" (regia Nae Caranfil), "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" (regia Catalin Mitulescu), "Cocosul decapitat" (regia Radu Gabrea), "Concertul" (regia Radu Mihaileanu) si "Din dragoste cu cele mai bune intentii" (regia Adrian Sitaru).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri