Pro TV, Antena 1, Kanal D si Acasa TV au fost sanctionate de CNA cu obligatia de a difuza, timp de 10 minute, sonor si vizual, in intervalul orar 19.00 - 19.10, numai textul deciziei de sanctionare emise de CNA.
„CNA a luat decizia sa aplice aceste sanctiuni severe prevazute de legislatia audiovizualului (art. 95, alin. 1, lit a din Legea 504/2002) dupa analiza raportului de monitorizare intocmit de directia de specialitate ca urmare a reclamatiilor primite pentru o serie de emisiuni de divertisment difuzate de cele patru posturi de televiziune in perioada 17 - 23.10.2012, in cadrul carora au fost invitati, doamnele Marioara si Oana Zavoranu si domnul Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar”, afirma oficialii Consiliului.

Membrii CNA au apreciat ca la difuzarea unor editii ale emisiunilor “Happy Hour” (Pro TV), “Acces direct”, “Un show pacatos” (Antena 1), “WOW biz” (Kanal D) si “Cancan TV” (Acasa TV), radiodifuzorii au incalcat prevederile art. 40 alin. 3 din Codul audiovizualului referitoare la limbajul utilizat (“Moderatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios (...)”), precum si dispozitiile Legii audiovizualului referitoare la demnitatea umana, in speta cea a publicului telespectator (art. 3 alin. 1, in raport cu art. 10 alin. e din Legea audiovizualului).

De asemenea, pentru emisiunile “Happy Hour” si “Acces direct”, difuzate de Pro TV, respectiv Antena 1 la o ora destinata audientei generale, CNA a avut in vedere si obligatia radiodifuzorilor de a respecta dispozitiile pentru protectia minorilor.

“Difuzarea in serviciile de televiziune si de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor se poate face numai daca, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces conditionat, se asigura faptul ca minorii din zona de transmisie, in situatii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective”, scrie in dispozitiile art. 39 alin. 2 din Legea audiovizualului cu privire la protectia minorilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri