Grupul Humanitas, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala, a deschis in urma cu cateva zile „Libraria Humanitas de la Cismigiu”, aceasta fiind situata pe Bulevardul Elisabeta, la parterul cladirii care in urma cu 100 de ani adapostea celebrul Hotel Cismigiu.
„Au fost oameni care au intrebat de ce deschidem o librarie acum. Pentru ca nu putem altfel, aceasta este natura noastra. Nu stim decat sa scriem carti, sa le promovam”, a declarat Gabriel Liiceanu, CEO al grupului Humanitas. El a adaugat ca noua librarie este "o patiserie spirituala".

Unitatea de aproximativ 270 de metri patrati din apropiere de parcul Cismigiu este a 11-a librarie Humanitas la nivelul tarii si a patra deschisa in Bucuresti. Aceasta contine peste 17.500 de volume si se afla intr-o cladire inagurata in urma cu 100 de ani pentru a adaposti faimosul Hotel Cismigiu. Din 1940, cladirea a gazduit beraria Gambrinus.

Constructia a fost renovata in ultimii trei ani de dezvoltatorul imobiliar spaniol Hercesa, imobilul fiind dezvaluit in martie anul acesta.

La evenimentul de lansare a noii librarii au participat scriitori precum Dan C. Mihailescu, Radu Paraschivescu, Horia Roman Patapievici sau Andrei Plesu.

Grupul Humanitas are 22 de ani si cinci companii: Editura Humanitas, Editura Humanitas Fiction, Editura Humanitas Multimedia, Humanitas Digital si Librariile Humanitas, cu filiale in 11 orase din tara: Timisoara, Oradea, Alba Iulia, Sibiu, Cluj, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Galati, Iasi, Piatra Neamt si Bucuresti.

Piata locala de carte este estimata la circa 60-65 de milioane de euro anul acesta. Printre cei mai importanti editori de carte se numara grupul Humanitas, Polirom, Grupul Editorial All, Curtea Veche Publishing si Editura Litera International.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri