Serialul "Urzeala tronurilor" ocupa primul loc in topul celor mai piratate productii de televiziune in anul 2012, alcatuit de editorii site-ului Torrentfreak, scrie Mediafax.
Unul dintre episoadele acestui serial a fost descarcat de pe internet de aproape 4,3 milioane de ori in acest an pe plan mondial, depasind usor audienta pe care a inregistrat-o in Statele Unite ale Americii.

Acest nivel ridicat de piraterie online ar putea fi explicat prin faptul ca HBO, postul de televiziune care produce serialul "Urzeala tronurilor", nu a permis platformelor Netflix, Hulu, Amazon Prime si altor servicii de streaming americane sa ii difuzeze programele. In schimb, postul HBO ii directioneaza pe utilizatori catre produsul sau online HBO Go, care este disponibil doar clientilor platitori ai acestui post de televiziune prin cablu.

In afara Statelor Unite, editorii de la Torrentfreak spun ca Australia este una dintre tarile care s-au facut vinovate de acest numar urias de descarcari ilegale ale serialului "Urzeala tronurilor", intrucat episoadele acestui show TV sunt difuzate in Australia la o distanta de o saptamana dupa ce ruleaza in Statele Unite.

Pe locul al doilea in topul celor mai piratate productii TV in anul 2012 se afla serialul "Dexter", iar pozitia a treia este ocupata de serialul " The Big Bang Theory".

Topul 10 al celor mai piratate seriale TV din acest an este completat, in ordine, de productiile "How I Met Your Mother", "Breaking Bad", "The Walking Dead", "Homeland", "Dr. House", "Fringe" si "Revolution".

Editorii site-ului Torrentfreak afirma ca numarul fisierelor video partajate in mod ilegal in 2012 a cunoscut o crestere usoara in comparatie cu anul trecut.

Aceasta crestere s-a produs in pofida numeroaselor eforturi depuse de guvernele mai multor tari care au incercat sa blocheze site-urile ce ofera acces la materiale video care incalca legea drepturilor de autor.

Anchetele desfasurate de autoritatile din Statele Unite, Mexic si Ucraina au condus la inchiderea a doua dintre cele mai cunoscute servicii de file-sharing - Megaupload si Demonoid.

Cu toate acestea, o serie de proteste au fortat Camera Reprezentantilor sa renunte la legea Stop Online Piracy Act (Sopa), iar Congresul american, la initiativa Protect Intellectual Property Act (Pipa), in ianuarie.

In Europa, incercarea de a impune un tratat international - Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) - a esuat, dupa ce Parlamentul European a respins acest proiect in luna iulie.

Pe de alta parte, mai multe tari au anuntat recent ca intentioneaza sa isi continue eforturile impotriva pirateriei online.
In septembrie, Japonia si-a modificat legislatia, introducand o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru utilizatorii care vor fi gasiti vinovati de descarcarea unor fisiere piratate.

La randul lor, Statele Unite si Japonia au anuntat initiative legislative similare, ce vor avea la baza expedierea unor scrisori de avertizare site-urilor banuite de piraterie online, inainte de a trece la masuri punitive.

Sursa foto:
HBO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri