Piata de home entertainment (vanzari si inchirieri de filme in format DVD, Blu-ray, Blu-ray 3D si vanzari de CD-uri cu muzica) va scadea cu circa 35% anul acesta pana la aproximativ 21,7 milioane de lei, potrivit unor date oferite wall-street.ro de catre oficialii ProVideo, cel mai cel mai mare distribuitor de continut de divertisment pentru acasa din Romania.
„Segmentul de home entertainment pe suport fizic este pe un trend descendent in Romania, dar si la nivel global, in principal din cauza ratei pirateriei foarte mari si a numeroaselor site-uri ilegale de streaming si torrente. De asemenea, incepand cu 2011-2012 au aparut si primele platforme de video la cerere, iar consumul de home entertainment se va muta treptat in spatiul digital. Un alt factor important pentru scaderea din 2013 va fi si scaderea semnificativa a proiectelor speciale, una din liniile de business importante ale pietei de home entertainment”, au afirmat reprezentantii departamentului de cercetare al ProVideo.

Pro Video este cel mai mare distribuitor local de continut de divertisment pentru acasa, cu o cota de piata de 70%, conform datelor Centrului National al Cinematografiei. Compania face parte din Media Pro Entertainment, divizia continut, productie si distributie de film, entertainment si reality show a grupului american Central European Media Enterprises (CME). CME detine si compania Pro TV, care controleaza canale de televiziune precum Pro TV, Acasa TV si Sport.ro.

Printre produse distribuite de ProVideo se numara cele realizate de companii precum Warner Bros. si Walt Disney/ Pixar.

Sursa foto: www.provideo.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri