UNICEF Romania a avut in 2011 un buget de circa 3,5 milioane de dolari, aproximativ doua milioane provenind din fonduri stranse de comitete nationale si donatii guvernamentale.
Restul de 1,5 milioane de dolari au fost stransi la nivel local, banii provenind in proportie de circa 60% de la companii si 40% de la persoane fizice in urma campaniilor derulate.

In alte tari in care UNICEF este activ in strangerea de fonduri, procentul sumelor donate de persoanele fizice este dublu, adica de 80%.

UNICEF si-a inceput activitatea in Romania in 1991, iar pana in 2006 toti banii pentru dezvoltarea de proiecte in tara noastra au provenit din fonduri internationale. Practic, strangerea de fonduri pentru UNICEF Romania a inceput in 2006.

“La noi inca predomina donatiile companiilor si vrem sa dezvoltam o baza de donatori care sa ofere contributii lunare. Acum toate organizatiile care strang fonduri in Romania deruleaza campanii de strangere de fonduri punctuale, pentru anumite proiecte. In felul acesta organizatia nu are niciun fel de sustenabilitate si predictibilitate pentru perioade mai lungi. Dupa care va trebui sa faca o alta campanie. La fiecare inceput de an trebuie sa ne reinventam si sa o luam de la capat, sa facem un plan de campanii cu care sa strangem fondurile necesare. Nu stim 100% pe ce ne putem baza in 2013, pentru ca inca nu avem foarte multe astfel de donatii lunare”, afirma Despina Andrei.

Cum poti face donatii lunare catre UNICEF

Cei care vor sa faca donatii lunare pentru organizatie o pot face in doua moduri: prin optiunea “plati programate” daca sunt clienti ai BRD – Groupe Société Générale sau online, pe www.unicef.ro, indiferent de banca care a emis cardul.

Colaborarea dintre BRD si UNICEF a inceput in 2008, in prezent peste 4.000 de clienti ai bancii fac donatii lunare catre initiativele in beneficiul copiilor vulnerabili si marginalizati din Romania si din intreaga lume.

Pe de alta parte, de cateva luni clientii altor banci decat BRD pot face donatii lunare prin card bancar pe site-ul www.unicef.ro. Platile sunt procesate de PayU, cel mai mare procesator de tranzactii online cu cardul de pe piata locala.

Si in anii anteriori UNICEF strangea fonduri online, insa donatiile nu erau unele programate, lunare. Acest mecanism de strangere de fonduri este disponibil in Romania din luna iulie 2012.

“Daca facem o campanie sau un eveniment, promovarea este mereu facuta pro bono, dar productia evenimentelor inseamna intre 5 si 15% din suma stransa”, spune managerul UNICEF.

Din bugetul de 3,5 milioane de dolari pe 2011 al UNICEF, cheltuielile administrative au reprezentat in jurul a 7% din suma.

Pentru UNICEF Romania lucreaza 20 angajati, toti aflandu-se in Bucuresti.

Afla mai multe despre activitatea UNICEF Romania in textul: Andrei, UNICEF: Avem nevoie de zeci de ani pentru ca actele de caritate sa fie vazute ca o normalitate in Romania


Sursa foto: Despina Andrei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri