O campanie precum cea pe care vor sa o lanseze britanicii pentru a-i determina pe romani sa nu mearga in Marea Britanie ca sa isi gaseasca un loc de munca este inutila, oricat de bine intoarsa ar fi din condei, a declarat pentru wall-street.ro, Teodora Migdalovici, ambasadorul in Romania al Cannes Lions, cel mai important festival de publicitate la nivel mondial.
"Va rugam nu veniti in Marea Britanie. Ploua, joburile sunt putine si prost platite", planuiesc ministrii din Guvernul britanic sa fie mesajul unei campanii negative in Romania si Bulgaria, scrie The Guardian in editia online. Planul, care se va concentra asupra dezavantajelor vietii britanicilor, figureaza intre alte optiuni, ca inasprirea accesului imigrantilor din Uniunea Europeana (UE) la servicii publice sau "deportarea" celor care nu gasesc un loc de munca intr-un termen de trei luni, potrivit publicatiei, conform Mediafax.

Aceasta campanie va "corecta impresia potrivit careia strazile de aici sunt pavate cu aur", a declarat un oficial la sfarsitul saptamanii, mai scrie The Guardian.

„Competenta si talentul sunt valori care au consacrat Marea Britanie pe piata muncii mondiale. Ele nu sunt fictiune, fac parte din cultura locala si nu vor disparea. Absolventii de la The Alternative School for Creative Thinking (n.red. o scoala lansata de Migdalovici pentru tinerii de pana in 30 de ani pasionati de publicitate), mai ales cei care s-au calificat pentru experiente la Cannes Lions (n.red. cel mai mare festival de publicitate din lume) si Eurobest (n.red. festival cae premiaza excelenta in creativitatea europeana) au primit burse la universitati de arte, design si comunicare din Marea Britanie. Multi s-au angajat acolo sau si-au continuat periplul prin Europa. Si la zona de seniori lucrurile stau la fel. Uitati-va doar la cazul Gabrielei Lungu (n.red. fost managing partner al The Practice care pleaca la Londra pentru a fi vicepresedinte in cadrul unei companii de PR). Companiile luminate vor dori mereu oameni de exceptie, indiferent de nationalitate, iar ambitiosii cu talent nu se vor descuraja niciodata in a-si vedea visul cu ochii. Daca visul romanilor este o cariera in Marea Britanie si demonstreaza ca o merita, o vor avea orice-ar fi”, explica Migdalovici.

Ea adauga ca o astfel de campanie „oricat de bine intoarsa din condei, e absolut inutila”.

„Naivitatea ei e primul pas in sabotaj. Credeti ca pe un roman ambitios, competent si talentat, care vrea sa faca o cariera in Marea Britanie il poate dezarma asa ceva?! Abia pe urma vine <<semnificatia>> campaniei. Aceasta e in dezacord cu dimensiunea multiculturala si orientarea spre performanta. Si ele definesc piata muncii in Marea Britanie”, mai spune ambasadorul in Romania al Cannes Lions.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri