Este greu de crezut ca britanicii vor lansa o campanie de promovare in care ziarele din Romania vor publica reclame in care sa spuna ca in Marea Britanie ploua si nu se gasesc locuri de munca bine platite, aceasta initiativa nefiind decat un zvon, a declarat pentru wall-street.ro, Catalin Dobre, executive creative director in cadrul agentiei de publicitate McCann Erickson.
Guvernul britanic planuieste sa lanseze o campanie negativa in Romania si Bulgaria prin care sa evidentieze dezavantajele vietii britanicilor pentru a-i determina pe cetatenii celor doua tari sa nu plece in Marea Britanie din 2014, dupa ce vor fi anulare restrictiile de munca impuse romanilor si bulgarilor.

"Va rugam nu veniti in Marea Britanie. Ploua, joburile sunt putine si prost platite", ar fi mesajul campaniei, scrie The Guardian in editia online. Acest plan figureaza intre alte optiuni, ca inasprirea accesului imigrantilor din Uniunea Europeana (UE) la servicii publice sau "deportarea" celor care nu gasesc un loc de munca intr-un termen de trei luni, potrivit publicatiei, conform Mediafax.

"Pare mai degraba un zvon, un stunt de PR (n.red. actiune pentru a atrage atentia), care deja a livrat mesajul ca britanicii nu vor un val de muncitori romani. Si asta fara vreo campanie reala despre dezavantajele Marii Britanii. Greu de crezut ca o sa vedem ad-uri prin ziarele din Romania care sa ne spuna ca la Londra ploua non-stop. Poate mai degraba niste spoof-uri (n.red. parodii de reclame) cu <<Keep calm and stay home, Romanians>>. Spoof-uri care nu ar face decat sa completeze rezultatele stunt-ului de PR. Daca totusi se hotarasc sa lanseze o campanie pe bune, as fi bucuros sa ii ajut. Poate reusim sa speriem niste romani de calitate si sa ii tinem in tara", spune Catalin Dobre.

Parlamentarii conservatori au exercitat presiuni asupra premierului David Cameron pentru a bloca migratia dinspre Romania si Bulgaria dupa anularea restrictiilor impuse celor doua tari la sfarsitul acestui an. Ei doresc o actiune care sa asigure o "relaxare" a limitelor numarului de imigranti din cele doua state UE, cu respectarea legislatiei Uniunii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri