Campania pe care Guvernul Britanic se gandeste sa o lanseze pentru a-i determina pe romani si bulgari sa nu emigreze in Marea Britanie in 2014, dupa eliminarea restrictiilor pe piata muncii, este un fel de a zice “stay the f*@% away” intr-un mod politicos-britanic, a afirmat pentru wall-street.ro, Silviu Nedelschi, group creative director in cadrul agentiei de publicitate Publicis.
Guvernul britanic planuieste sa lanseze o campanie negativa in Romania si Bulgaria prin care sa evidentieze dezavantajele vietii britanicilor pentru a-i determina pe cetatenii celor doua tari sa nu plece in Marea Britanie din 2014, dupa ce vor fi anulare restrictiile de munca impuse romanilor si bulgarilor.

“Este un fel de a zice “stay the f*@% away” intr-un mod politicos-britanic. Nu pot spune ca nu admir ironia cu care se pozitioneaza nationalistii englezi, dar pe de alta parte, cred ca e singura forma politic corecta de a transmite un mesaj profund rasial. De influentat, nu-i va influenta decat pe oamenii de buna credinta, care nu se vor mai simti tocmai bineveniti pe insula si nici linistiti sa spuna ca sunt romani... mai ales intr-un pub ornat cu Union Jack si mandrie nationalista in fiecare pint de bere”, explica Nedelschi.

"Va rugam nu veniti in Marea Britanie. Ploua, joburile sunt putine si prost platite", ar fi mesajul campaniei, a scris la inceputul saptamanii The Guardian in editia online. Acest plan figureaza intre alte optiuni, ca inasprirea accesului imigrantilor din Uniunea Europeana (UE) la servicii publice sau "deportarea" celor care nu gasesc un loc de munca intr-un termen de trei luni, potrivit publicatiei, conform Mediafax.

Parlamentarii conservatori au exercitat presiuni asupra premierului David Cameron pentru a bloca migratia dinspre Romania si Bulgaria dupa anularea restrictiilor impuse celor doua tari la sfarsitul acestui an. Ei doresc o actiune care sa asigure o "relaxare" a limitelor numarului de imigranti din cele doua state UE, cu respectarea legislatiei Uniunii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri