Jurnalistul Robert Turcescu, Luminita Anghel, Elena Carstea si Naomi sunt printre artistii care s-au inscris pentru preselectia nationala a Eurovision, cea mai importanta competitie muzicala europeana, conform site-ului Televiziunii Romane.
Perioada de inscrieri s-a terminat pe 3 februarie si au fost inscrise 135 de piese, cu 37 mai multe decat la selectia de anul trecut.

Lora, Robert Turcescu si trupa, Luminita Anghel, Elena Carstea, Electric Fence, Cezar Ouatu, Daniel Robu, Liviu Mititelu, Alin Vaduva sau Naomi sunt cativa dintre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, daca piesele lor vor trece de proba preliminara.

De miercuri, 6 februarie, incep primele auditii ale melodiilor inscrise. Membrii juriului se vor deplasa, pe rand, la Iasi (6 februarie), Cluj (8 februarie), Timisoara (10 februarie), Craiova (12 februarie) si Bucuresti (14 februarie), pentru a asculta live interpretii care vor intra in concurs.

Premiera in selectia concurentilor

„In acest an, o premiera este ca interpretii vor canta in fata juriului, pe un negativ pe care vor avea si backing vocals, pentru a nu ne trezi, ca in alti ani, ca in semifinale sunt piese care suna foarte bine pe pozitiv, iar unii interpreti nu reusesc sa faca fata live-ului”, a afirmat Dan Manoliu, manager de proiect al competitiei, in cadrul unei emisiuni a TVR 1

Televiziunea va organiza anul acesta doua zile dedicate semifinalelor (23 si 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmand sa participe cate 12-14 melodii. Cele mai bune sase din fiecare semifinala, alese de juriul de specialitate, dar si prin voturile telespectatorilor, vor intra in faza finala. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca in cazul votului juriului.

Marea finala, la care participa cele 12 piese, va avea loc in data de 9 martie 2013. Modalitatea de jurizare va fi: 50% televot, 50% juriu.

Competitie urmarita de 70 de milioane de persoane

Concursul Eurovision este cea mai importanta competitie muzicala europeana, organizata de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi -Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de MihaiTraistariu.

Trupa Mandinga (foto), reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea in finala concursului, unde a concurat cu piesa "Zaleilah".

Eurovision este transmis in Europa, Australia, Canada, Egipt, Asia si Statele Unite. Anul trecut, finala a avut o audienta record de aproximativ 70 de milioane de telespectatori, iar numarul celor care au urmarit atat finala, cat si semifinalele a fost de aproximativ 114,5 milioane, potrivit EBU.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri