Premierul Victor Ponta a fost cel mai mediatizat politician in mediul online in luna ianuarie, el conducand in topul aparitiilor, urmat de Traian Basescu si de Crin Antonescu, conform Mediafax Monitorizare.
Prima luna a anului 2013 fost una bogata in evenimente, declaratii, decizii ale Guvernului, dar si de conflicte politice intre membrii Guvernului si cei ai opozitiei parlamentare. Actorii cei mai vizibili pe scena politica respecta structura majoritatii paralmentare rezultata din alegeri, membrii USL dominand aparitiile in presa din mediul online.

In topul politicienilor dupa numarul de aparitii in mediul online (site-uri) se afla Victor Ponta cu un numar total de 37.805 aparitii, urmat de Traian Basescu cu 21.237 de aparitii, de Crin Antonescu cu 12.122 de aparitii si de Gigi Becali cu 11.000 de aparitii.

Primul-ministru a aparut in articolele de presa in legatura cu discutiile si deciziile legate de taxa auto, lista chiriasilor RA-APPS, alegerile de la CSM, demiterea conducerii INS, dar si in contextul conflictelor vizibile intre acesta si Emil Boc pe tema taxelor locale sau cu fostul Ministrul al Educatiei, Daniel Funeriu, legat de obligativitatea studiilor superioare pentru cadrele didactice din invatamantul prescolar si primar.

Traian Basescu, al doilea in topul aparitiilor, a fost mediatizat in mai mare masura in legatura cu: criza ostaticilor din Algeria, Ziua Unirii, raportul MCV, propunerile facute de Ministrul Justitiei pentru sefia DNA si superimunitatea parlamentarilor. Traian Basescu a fost mediatizat in relatie cu alti actori politici cum ar fi: Crin Antonescu, Victor Ponta si Valeriu Zgonea.

Cel de-al treilea in topul aparitiilor, Crin Antonescu, a fost mediatizat in mai mare masura in contextul evenimentelor legate de Ziua Unirii, conflictele din interiorul PNL, avandu-l ca principal oponent pe Calin Popescu Tariceanu, discutiile despre alegerile prezidentiale si durata mandatului viitorului presedinte ales, intalnirile Ponta-Basescu-Antonescu, dar si demisia lui Dan Voiculescu.

Cu un volum similar de aparitii, pe locul 4 in top apare colegul de partid al lui Crin Antonescu, George Becali. Numarul mare de referinte identificate este relationat mai degraba cu rolul de patron al Stelei decat cu omul politic George Becali. Majoritatea articolelor sunt legate de transferuri, declaratii despre jucatorii Stelei sau de Dosarul Transferurilor.

Pentru ca aparitiile lui George Becali in presa in luna ianuarie nu sunt legate de activitatea politica, se poate considera ca Liviu Dragnea ocupa locul 4 in topul politicienilor cei mai mediatizati in luna ianuarie 2013 in presa din mediul online. Acesta a avut 5.000 de aparitii legate in special pe ninsorile din tara si activitatea CNADNR, taxa auto si taxele locale, precum si raportul MCV.

Urmatorii politicieni s-au situat in a doua jumatate a topului de 10 politicieni cei mai mediatizati: Dan Voiculescu - 4.739 de aparitii, Adrian Nastase - 4.697 de aparitii, Eugen Nicolaescu - 4.417 aparitii, Calin Popescu Tariceanu - 3,894 de aparitii si Relu Fenechiu - 3.716 aparitii.

Mediafax Monitorizare a analizat in perioada 1-31 ianuarie 2013 aproximativ 37.000 de site-uri online si au fost identificate 125.000 articole referitoare la politicieni.

Mediafax Monitorizare monitorizeaza in prezent toate categoriile de surse online, presa, dar si social media. Astfel, agentiile de PR si specialistii in comunicare din companii pot afla ce se scrie despre brandurile sau produsele lor din aproximativ 68.000 de surse.

Mediafax Monitorizare este primul serviciu romanesc de monitorizare profesionista a presei, lansat in 1998. In prezent, Mediafax Monitorizare furnizeaza rapoarte zilnice si analize de imagine unui portofoliu de circa 250 de clienti corporate si institutionali. Rapoartele zilnice, ce pot fi accesate de clienti prin intermediul contului individual de pe www.monitorizare.mediafax.biz <http://www.monitorizare.mediafax.biz>, contin toate materialele jurnalistice in care se regasesc cuvintele-cheie definite de acestia si includ copii scanate ale articolelor din presa scrisa, inregistrarile programelor de stiri radio si TV si linkuri spre articolele sau postarile online.

La randul lor, analizele media evalueaza acoperirea mediatica inregistrata de clienti si de concurentii lor sau felul in care presa a reflectat temele de actualitate din industria in care acestia activeaza. Mediafax Monitorizare detine un certificat de conformitate cu standardul ISO 9001:2008 pentru sistemul sau de management al calitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri