Aproximativ 28,1 milioane de telespectatori americani au urmarit gala Grammy Awards 2013, fapt ce marcheaza o scadere cu 30 de procente fata de ceremonia plina de emotie din 2012, atunci cand intreaga industrie muzicala i-a adus un ultim omagiu cantaretei Whitney Houston, scrie Mediafax.
In ciuda acestei scaderi, show-ul de duminica seara, ce a avut o durata de trei ore si jumatate si a fost difuzat de postul CBS, a obtinut cea de-a doua audienta dintre toate galele Grammy din 1993 si pana in prezent, iar foarte multi critici au avut cuvinte de lauda la adresa organizatorilor.

In absenta unor nume mari precum Lady Gaga si Beyonce, gala Grammy de duminica a premiat multi artisti tineri aflati in plina ascensiune, iar principalele trofee au fost acordate unei varietati largi de muzicieni.

Grupul britanic de folk-pop Mumford & Sons s-a impus la categoria "albumul anului" cu materialul discografic "Babel", grupul indie-pop fun. a castigat categoria "cantecul anului" cu piesa "We Are Young", iar cantaretul australian Gotye a fost desemnat castigator la categoria "inregistrarea anului" cu piesa "Somebody That I Used To Know".

Multi dintre castigatorii si artistii care au cantat duminica seara la Los Angeles in cadrul acestei gale au ocupat pozitii avansate in topul vanzarilor de pe iTunes, luni, iar cantaretul Justin Timberlake ocupa primul loc in topul pre-comenzilor pentru noul lui album "The 20/20 Experience", primul lui material discografic din 2006, care va ajunge in magazine in primavara acestui an.

Albumul grupului fun., "Some Nights", si cel al grupului Mumford & Sons, "Babel", se regaseau si ele in Top 5 pe iTunes, luni.

Printre cele mai apreciate momente ale galei de duminica seara s-au numarat evolutiile de pe scena ale cantaretelor Rihanna si Taylor Swift, dar si cel al trio-ului inedit alcatuit din Sting, Rihanna si Bruno Mars, care au cantat alaturi de Ziggy si Damiam Marley, pentru a aduce un tribut legendarului cantaret de muzica reggae Bob Marley. Elton John a cantat alaturi de Mumford & Sons, Mavis Staples, Zac Brown Band si Brittany Howard din grupul Alabama Shakes pentru a aduce un tribut muzicianului american Levon Helm.

Gala premiilor Grammy din 2012 a fost urmarita de 39,9 milioane de telespectatori, ocupand locul al doilea in topul audientelor din toate timpurile ale acestui show. Succesul deosebit al galei de anul trecut s-a datorat revenirii pe scena a cantaretei britanice Adele - recompensata cu sase trofee - dupa interventia chirurgicala pe coardele vocale, dar si momentului special dedicat de organizatori cantaretei Whitney Houston, care a murit cu o zi inainte de gala din 2012.

Sursa foto: http://www.grammy.com/photos/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri