"Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II", ultimul lungmetraj din franciza cu vampiri "Twilight", a primit sapte premii Zmeura de Aur, trofee care "recompenseaza" cele mai proaste filme si performante actoricesti, potrivit site-ului oficial al evenimentului.
Nominalizat la 11 categorii de premii, "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II" a primit Zmeura de Aur pentru cel mai prost film al anului, cea mai proasta actrita in rol principal (Kristen Stewart, premiata in aceasta categorie si pentru rolul din "Snow White and the Huntsman"), cel mai prost actor in rol secundar (Taylor Lautner), cea mai proasta distributie, cea mai proasta regie (Bill Condon), cel mai prost remake/ cea mai proasta continuare si cel mai prost cuplu pe marele ecran (Mackenzie Foy si Taylor Lautner).

In ciuda celor sapte premii Zmeura de Aur obtinute, "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II" a avut incasari impresionante, de 829 de milioane de dolari la nivel mondial, scrie Mediafax.

La gala de sambata seara (aflata la cea de-a 33-a editie), Adam Sandler - premiat anul trecut cu un numar record de 10 trofee Zmeura de Aur - a primit premiul pentru cel mai prost rol principal, pentru prestatia din filmul "That's My Boy", recompensat si cu trofeul pentru cel mai prost scenariu.

De asemenea, cantareata Rihanna a primit o Zmeura de Aur la categoria "cea mai proasta actrita in rol secundar", pentru prestatia din filmul "Battleship".

Premiile Zmeura de Aur, care valoreaza fiecare doar cativa dolari si au forma de zmeura aurie, pusa pe o pelicula de 8 mm ciopartita, au fost create in 1980, la initiativa lui John Wilson, un cinefil impatimit, ca un "antidot" la frenezia care cuprinde Hollywoodul in sezonul trofeelor cinematografice, ce culmineaza in fiecare an, in luna februarie, cu gala Oscar.

Gala Zmeura de Aur a revenit in acest an la data ei traditionala - cu o zi inainte de decernarea premiilor Oscar. Anul trecut, aceste premii au fost decernate pe 1 aprilie, de Ziua Pacalelilor.

Castigatorii acestor premii sunt alesi in urma voturilor exprimate de cei 657 de membri ai Fundatiei Zmeura de Aur. De asemenea, castigatorul premiului pentru cel mai prost remake/ cea mai proasta continuare este ales in urma unui sondaj realizat pe site-ul Rotten Tomatoes.

Castigatorii premiilor Zmeura de Aur participa rareori la gala, organizata anul acesta la un hotel langa Dolby Theatre din Los Angeles, unde, duminica seara, va avea loc a 85-a editie a galei Oscar.

Printre premiantii Zmeura de Aur de la editiile precedente se numara Sandra Bullock, care a primit titlul de cea mai proasta actrita in 2010, pentru "All About Steve", in acelasi weeekend in care a luat Oscarul pentru "Povestea unui campion/ The Blind Side".

Sursa foto: Wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri