Postul american de televiziune NBC nu va mai prelungi contractul de colaborare cu celebrul Jay Leno pentru emisiunea "The Tonight Show", astfel ca sezonul 2013 - 2014 ar putea fi ultimul, informeaza hollywoodreporter.com citand surse din industria de televiziune, conform Mediafax.
Cel mai probabil, scrie Hollywood Reporter, anuntul oficial al despartirii lui Leno de NBC va fi facut public in luna mai. Tot atunci, oficialii postului vor anunta ca intervalul orar alocat emisiunii "The Tonight Show" va fi acoperit de emisiunea lui Jimmy Fallon care se va numi "Late Nightspot".

"Nu dorim sa facem speculatii pe seama zvonurilor", a spus unul dintre apropiatii emisiunii "The Tonight Show".

Ramane de vazut daca postul de televiziune va renunta la Tonight Show. Oricine cunoaste chiar si intr-o mica masura personalitatea lui Leno stie ca acesta va ezita sa isi paraseasca pozitia privilegiata de care se bucura, mai ales acum ca rivalul lui de la CBS, David Letterman, si-a anuntat retragerea. Fiecare dintre cei doi oameni de televiziune are contracte semnate pana in 2014.

Potrivit surselor Hollywood Reporter, NBC il va aduce pe Fallon pentru a putea tine piept concurentei de la ABC, care a decis, in ianuarie, sa il mute pe tanarul Jimmy Kimmel pe tronsonul orar alocat lui Letterman.

"Cu cat Jimmy Kimmel este pastrat mai mult timp in cel interval orar, cu atat va atrage mai mult public tanar si cun atat mai greu ii va fi lui Jimmy [Fallon] sa isi pastreze publicul", a declarat o persoana apropiata postului ABC.

Emisiunea lui Jay Leno este inca printre preferatele publicului si continua sa aduca audiente crescute postului NBC, devansandu-si rivalele. Cu toate acestea, Kimmel este mai popular in randul publicului cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, pe acest esantion de telespectatori fiind, de fapt, "bataia" dintre cele doua posturi. De aici si decizia postului NBC de a-l inlocui pe Leno cu un alt om de televiziune, comediantul Jimmy Fallon, la randul lui foarte popular in randul publicului tanar.

Comcast, compania care detine postul de televiziune NBC a impus, in august 2012, concedieri in echipa emisiunii "The Tonight Show". Tot atunci, au circulat zvonuri potrivit carora salariul lui Leno, despre care se spune ca ar fi de aproximativ 30 de milioane de dolari anual, ar fi fost mult diminuat.

De asemenea, analistii media americani considera ca NBC are motive de ingrijorare daca Letterman isi mentine decizia de a se retrage in 2014, deoarece CBS va cauta cu siguranta un inlocuitor pe masura pentru acesta. Jay Leno, in varsta de 62 de ani, este gazda emisiunii "The Tonight Show" de la NBC de 20 de ani.

Jay Leno Leno prezinta emisiunea "The Tonight Show" din 1992, cand l-a inlocuit pe Johnny Carson. El a parasit pentru scurt timp emisiunea in 2009, pentru un show in prime time la acelasi post, fiind inlocuit cu Conan O'Brien. Insa audientele scazute inregistrate de acesta i-au determinat pe cei de la NBC sa mute noua emisiune a lui Leno in intervalul original al acestuia, 23.35, si pe cea a lui O'Brien, dupa miezul noptii.
Dupa o apriga disputa, O'Brien si-a dat demisia, primind despagubiri de 33 de milioane de dolari, iar Leno s-a reintors ca gazda a "The Tonight Show" in martie 2010.

Sursa foto: http://www.nbc.com/the-tonight-show/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri