Gita Hall May, un model de succes din anii '60, i-a dat in judecata pe directorii studiourilor Lionsgate, care produc serialul "Mad Men", pe care ii acuza ca i-au folosit imaginea, fara permisiunea ei, pe genericul acestei productii de televiziune, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
In varsta de 79 de ani, Gita Hall May sustine ca studiourile Lionsgate au folosit pe acel generic, fara a-i cere permisiunea, imagini extrase dintr-o reclama in care ea a aparut in anii 1950.

Imaginea cu Gita Hall May, celebra pentru parul ei roscat, este proiectata pe un zgarie-nor in genericul de inceput al serialului "Mad Men".

In acel generic, poate fi vazuta silueta unui barbat care se arunca de pe un zgarie-nor din Manhattan, pe care sunt proiectate imagini din mai multe reclame. Imaginea cu Gita Hall May face parte dintre acestea si provine dintr-o reclama pe care renumitul model american a filmat-o pentru un spray Revlon in anii 1950. Fotografia a fost realizata de celebrul Richard Avedon.

Procesul a inceput vineri la Curtea Superioara din Los Angeles.

"Mi-as dori ca ei sa fi avut macar politetea sa ma contacteze. Am fost surprinsa, pentru ca nimeni nu m-a contactat pentru a-mi cere permisiunea - probabil au crezut ca am murit", a declarat Gita Hall May, luni, pentru ABC News.

Serialul "Mad Men" se bucura de un succes deosebit, atat in randul publicului, cat si al criticilor.

Succesul acestei productii de televiziune este atat de mare, incat chiar si muzica de pe genericul care face obiectul acestui proces a castigat la randul ei un premiu Emmy, iar, potrivit presei americane, producatorii serialului au obtinut venituri de 1 miliard de dolari pe urma comercializarii show-ului.

Cu o actiune plasata in New York-ul anilor '60, serialul "Mad Men" urmareste viata si competitia acerba intre barbatii si femeile care lucreaza in agentiile de publicitate de pe Madison Avenue si care fac din vanzari o arta in sine.

Acest show a fost premiat inca de la lansare, obtinand de-a lungul timpului, printre altele, 15 premii Emmy, 3 premii Globuri de Aur, un premiu Peabody, un premiu al Asociatiei Producatorilor, doua premii ale Asociatiei Scenaristilor, premiul AFI pe 2007 si 2008 pentru clasarea in Top 10 al celor mai bune programe de televiziune si doua premii BAFTA pentru cel mai bun program international.

"Nebunii de pe Madison Avenue/ Mad Men" ii are in rolurile principale pe Jon Hamm (Don Draper), Elisabeth Moss (Peggy Olson), Vincent Kartheiser (Pete Campbell), John Slattery (Roger Sterling), Christina Hendricks (Joan Harris) si January Jones (Betty Draper).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri