TVR 1 reia difuzarea extragerilor Loto, pana la incheierea de catre Loteria Romana a unui nou contract in vederea transmiterii televizate a tragerilor loteristice - ca urmare a finalizarii procedurilor legale derulate in acest sens, potrivit unui comunicat dat publicitatii de Mediafax.
"Loteria Romana a transmis televiziunii publice astazi, 14 martie 2013, solicitarea de prelungire a conditiilor tehnice pentru difuzarea extragerilor Loto, «pana la incheierea de catre Loteria Romana a unui nou contract in vederea transmiterii televizate a tragerilor loteristice - ca urmare a finalizarii procedurilor legale derulate in acest sens»", se arata in comunicatul Societatii Romane de Televiziune (SRTv).

Potrivit comunicatului, TVR a dat curs acestei solicitarii, in virtutea parteneriatului indelungat dintre cele doua institutii si a faptului ca extragerile Loto reprezinta un program care intereseaza un public larg.

"Dupa cum a anuntat deja, TVR doreste sa ofere in continuare tuturor romanilor posibilitatea de a urmari acest program si face toate demersurile in acesta directie", se spune in comunicat.

Pe 12 martie 2013, conducerea TVR a facut o contestatie privind rezultatul selectiei de oferte pentru transmiterea extragerilor Loto. In acest sens, TVR a depus documentele necesare la Consililul de Solutionare a Contestatiilor si la Loteria Romana.

"TVR a contestat modalitatea de aplicare a prevederilor Ordonantei nr. 34/2006 privind achizitiile publice, precum si una dintre cerintele de calificare din documentatia de atribuire, care dezavantaja vadit televiziunea publica. Este pentru prima data cand Loteria Romana solicita detinerea certificatului ISO 9001 televiziunii care ar difuza extragerile Loto, certificat care, de altfel, nu este specific industriei media. TVR are deja o traditie in difuzarea in direct a extragerilor organizate de Loteria Romana. Parteneriatul dintre cele doua institutii a fost unul avantajos pentru ambele parti, TVR 1 avand cea mai mare acoperire terestra (peste 99% din populatie), extragerile Loto ajungand astfel la un numar foarte mare de romani", se mai spune in comunicatul TVR.

Pe de alta parte, Loteria Romana a anuntat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, ca "joi, 14 martie, tragerile loto vor avea loc incepand cu ora 16.45, pe TVR 1, in cadrul emisiunii «Lozul cel Mare»".

TVR a anuntat, marti, ca a participat la o selectie de oferte organizata de Loteria Romana pentru difuzarea extragerilor Loto, precizand ca a fost dezavantajata voit si ca a contestat rezultatul acesteia.

Pe de alta parte, surse din audiovizual au declarat, marti, pentru Mediafax, ca selectia de oferte organizata de Loteria Romana pentru stabilirea televiziunii care va difuza extragerile Loto ar fi fost castigata de Kanal D.

Conform surselor citate, doar Televiziunea Romana si Kanal D s-ar fi inscris la respectiva selectie de oferte organizata de Loteria Romana.

Contactati, marti, de Mediafax, reprezentantii Kanal D nu au dorit sa comenteze.

Reprezentantii Loteriei Romane nu au raspuns la intrebarile adresate de agentia Mediafax pana la momentul difuzarii acestei stiri.

Dan Alexandru Ghita a fost demis, pe 8 martie, de ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, din functia de director general al Companiei Nationale Loteria Romana.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, 12 martie, ca vicepremierul Daniel Chitoiu nu l-a "dat afara" pe seful Loteriei, ci l-a inlocuit, el aratand ca "bine a facut" procedand astfel si ca a fost informat in prealabil de catre Chitoiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri