Cotidianul francez Le Monde a distrus cateva mii de diapozitive si negative ale fotografului argentinian Daniel Mordzinski, "un incident regretabil", potrivit reprezentantilor acestei publicatii, scrie Mediafax.
Reprezentantii cotidianului Le Monde au precizat ca acele clisee erau depozitate la sediul ziarului fara acordul publicatiei.

"Vreme de 10 ani, am folosit in cadrul acordului de colaborare dintre El Pais si Le Monde un birou la etajul al saptelea in redactia ziarului, unde imi pastram mii de negative si diapozitive originale", a declarat pe site-ul sau fotograful argentinian Daniel Mordzinski, specializat in realizarea de portrete fotografice ale unor personalitati culturale.

"Pe 7 mai, un jurnalist de la El Pais a mers in acel birou si a descoperit ca fusese golit fara ca noi sa fim preveniti.

Nimeni nu cunoaste motivul pentru care s-a decis ca acea munca de-o viata sa dispara", a adaugat el.

Intr-un comunicat comun dat publicitatii miercuri, El Pais si Le Monde spun ca "fac tot ce le sta in putere pentru a intelege cauzele acestui incident regretabil si vor analiza felul in care arhivele care lipsesc vor putea fi reconstituite".

Conducerile celor doua publicatii s-au scuzat in fata fotografului pentru "distrugerea acestor documente, care s-a produs fara acordul directorilor".

Ambele publicatii deplang faptul ca fotograful argentinian, "dupa ce a decis sa isi depoziteze arhivele in sediul cotidianului fara sa anunte pe nimeni de la Le Monde in legatura cu acest fapt, arunca asupra ziarului intreaga vina pentru acest incident".

Contrazicand spusele fotografului, "niciun acord contractual nu a existat vreodata intre Le Monde si El Pais care sa prevada ca Daniel Mordzinski are dreptul de a-si depozita arhivele in sediile cotidianului Le Monde", afirma conducerea acestei publicatii.

Nascut in 1960, Daniel Mordzinski a realizat sute de portrete fotografice ale unor personalitati din mediul cultural, precum cele ale autorilor Jorge Luis Borges, Gabriel Garcia Marquez, si Mario Vargas Llosa.

Sursa foto: http://www.lemonde.fr/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri