Grupul Editorial Litera, unul dintre cei mai mari editori de carte de pe piata locala, vrea sa isi construiasca propria retea de distributie, compania deschizand la jumatatea acestei luni prima librarie, pe Bulevardul Magheru din Capitala, a declarat pentru wall-street.ro, Marin Vidrascu, director executiv al companiei.

Libraria Litera, care va fi inaugurata oficial saptamana viitoare, are o suprafata de 33 metri patrati, iar investitia a fost in jurul a 35.000 de euro. Libraria cuprinde in jur de 1.000 de titluri si este deschisa de luni pana duminica, de la ora 10 la ora 22.

“In viitorul apropiat, luam in considerare un buget semnificativ de investitii pentru dezvoltarea retelei proprii de difuzare de carte, librarii si bookstop-uri. Intentionam sa deschidem patru librarii Litera in Iasi, Cluj, Timisoara si Brasov”, a mai spus Vidrascu.

Valoarea investitiei este de circa 170.000 de euro.

Bookstop-urile Litera sunt minilibrarii localizate in incintele principalelor centre comerciale din Bucuresti si din tara. In prezent, compania are 25 de bookstop-uri si vrea sa mai deschida inca 15 pana la finalul anului.

“Cheltuielile pentru amenajarea unui bookstop sunt cuprinse intre 5.000 si 7.000 de euro, in functie de suprafata spatiului contractat, intre 4 si 10 metri patrati”, a afirmat Marin Vidrascu.

Grupul Editorial Literaa avut anul trecut o cifra de afaceri de 10 milioane de euro, iar pentru acest an managementul companiei isi doreste o crestere cu 15%.

Compania de publishing este un business de familie lansat pe piata locala in 1998, de catre fratii Dan si Marin Vidrascu impreuna cu tatal lor, Anatol Vidrascu. Compania este condusa in prezent de cei doi frati, Dan Vidrascu fiind director general, iar Marin Vidrascu director executive. Editura Litera a fost lansata initial in Republica Moldova in 1989.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri