Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anuntat, miercuri, ca in zona Lomb va fi construit un Centru Regional de Excelenta pentru Industrii Creative si IT, unde se vor putea produce filme, investitia ridicandu-se la circa 10 milioane de euro, transmite Mediafax.
Emil Boc a declarat, intr-o conferinta de presa, ca miercuri s-a finalizat licitatia pentru constructia Centrului Regional de Excelenta pentru Industrii Creative si IT din zona Lomb, care "va dinamiza mediul de afaceri clujean si va raspunde nevoilor de dezvoltare inclusiv in domeniul cinematografiei".

"Cluj-Napoca va deveni un oras important din punct de vedere cinematografic, nu numai prin festivalurile de film TIFF si Comedy, ci si prin posibilitatea de productie cinematografica. Vor fi spatii pentru productia de film si, daca lucrurile vor merge bine, intr-un viitor pe termen mediu, pe dealurile Lombului ne putem gandi si la un Hollywood de Cluj sau Buftea de Cluj. Proiectul are o valoare de circa 10 milioane de euro", a spus Boc.

Potrivit acestuia, in urma licitatiei organizata de Primarie, a fost declarata castigatoare asocierea dintre firmele Valve International cu RDV Construct, White Star International si Team Net Engineering, care a avut pretul cel mai scazut.

"Pretul initial de licitatie a fost estimat la 52 de milioane de lei, iar licitatia a fost adjudecata cu 42 de milioane de lei", a afirmat Boc.

Durata de executie a Centrului Regional de Excelenta pentru Industrii Creative si IT este de 24 de luni.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri