Cineastul american Martin Scorsese va adapta filmul sau "Bandele din New York/ Gangs of New York" intr-un serial de televiziune, a anuntat compania de productie si distributie Miramax, conform Mediafax.
Filmul "Gangs of New York" (2002), cu Daniel Day-Lewis, Leonardo DiCaprio si Cameron Diaz, a prezentat luptele sangeroase dintre imigrantii irlandezi si "nativii" (nascuti in Statele Unite) din cartierul newyorkez Five Points, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

"Serialul va prezenta multitudinea de evenimente care aveau legatura cu crima organizata la trecerea dintre secole si putin dupa aceea, in Statele Unite, nu doar la New York, ci si in alte orase precum Chicago si New Orleans", se afirma in comunicatul postat de comedia Miramax pe site-ul ei.

"Aceasta epoca din istoria si mostenirea culturala a Statelor Unite este bogata in personaje si in povesti pe care nu am putut sa le explorez pe deplin intr-un lungmetraj de doua ore", a precizat la randul sau cineastul Martin Scorsese. "Un serial de televiziune ne ofera timpul si libertatea creativa de care avem nevoie pentru a da nastere acelei lumi. Sunt entuziasmat de ideea de a colabora cu Miramax pentru a spune lumii aceste povesti".

Martin Scorsese s-a ilustrat deja pe micul ecran cu serialul "Imperiul din Atlantic City/ Boardwalk Empire", produs de postul HBO, un serial care descrie felul in care a aparut crima organizata in Atlantic City in perioada prohibitiei. Cineastul american este producatorul serialului si a regizat primul episod al acestui show TV.

"Gangs of New York" a fost nominalizat la zece categorii la Oscarurile din 2003 - inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun actor (Daniel Day-Lewis) si cel mai bun regizor (Martin Scorsese) - insa nu a castigat niciun trofeu, pretioasele statuete fiind impartite in acel an intre productiile "Orele/ The Hours", "Chicago" si "Pianistul/ The Pianist".

Compania Miramax, vanduta in 2010 de studiourile Disney unui grup de investitori, se concentreaza de acum inainte, aproape exclusiv, exploatarii comerciale a catalogului sau, care include peste 700 de filme.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri