Manuscrisul celebrului roman "Mic dejun la Tiffany", scris de Truman Capote, publicat in 1958, va fi scos la vanzare intr-o licitatie online, organizata de casa RR Auctions in perioada 18-25 aprilie, informeaza lefigaro.fr, citat de Mediafax.
Manuscrisul acestui bestseller este estimat de specialistii casei RR Auctions la suma de 250.000 de dolari.

Romanul "Mic dejun la Tiffany", de newyorkezul Truman Capote, este considerat un clasic al literaturii americane. Romanul prezinta prietenia dintre o call-girl, Holly Golightly, si narator, un scriitor debutant. Femeie aparent foarte copilaroasa, dar in acelasi timp smechera si capricioasa, cu o inclinatie evidenta pentru barbati cu reputatie dubioasa, Holly Golightly isi invinge angoasele visand in fata vitrinelor magazinului de bijuterii Tiffany's din New York, la ora micului-dejun.

In cinematografie, in 1961, personajul Holly Golightly a fost interpretat de Audrey Hepburn, intr-un film regizat de Blake Edwards.

Manuscrisul acestui roman de 86 de pagini este propus la vanzare de casa de licitatii RR Auctions, pe site-ul acesteia, intre 18 si 25 aprilie.

"Acest manuscris este o veritabila pepita de aur", spune vicepresedintele casei de vanzari, Bobby Livingston. "Proprietarul manuscrisului doreste sa isi pastreze anonimatul, dar eu pot sa va confirm faptul ca este vorba de un colectionar de autografe de pe Madison Avenue".

Potrivit actualului proprietar, "manuscrisul era pe punctul de a fi expediat editurii Random House, in momentul in care scriitorul Truman Capote a schimbat, in ultima clipa, numele personajului Connie Gustafson in Holly Golightly".

Manuscrisul face parte dintr-o serie de obiecte care au apartinut unor staruri de la Hollywood sau au legatura cu acestea si care vor fi scoase la licitatie. Printre acestea se afla autografe ale actorilor James Dean, Humphrey Bogaert, Clark Gable si Judy Garland, dar si un film pe pelicula de 8 milimetri ce prezinta vizita facuta de Marilyn Monroe trupelor americane stationate in Coreea de Sud in februarie 1954, realizat de un locotenent al celei de-a 24-a divizii de infanterie.

Sursa foto: http://www.amazon.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri