Serialul de televiziune "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", al carui nou sezon (al treilea) a debutat duminica seara in Statele Unite, va continua pe micile ecrane cu un al patrulea sezon, ce va fi difuzat in anul 2014, a anuntat postul HBO, scrie Mediafax.
"Am semnat un nou contract pentru alte zece episoade noi", a declarat Quentin Schaffer, purtator de cuvant al postului HBO. "Filmarile vor fi reluate probabil in aceasta vara", a adaugat el.

Inspirat din seria de romane ale scriitorului american George R.R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" prezinta, de o maniera epica si cu mijloace luxuriante, putin obisnuite pentru o productie de televiziune, lupta fara mila pentru puterea absoluta in regatul fictiv Westeros.

Primul episod din cel de-al treilea sezon, difuzat duminica seara in Statele Unite, a batut recordul de audienta al serialului, cu 4,4 milioane de telespectatori (6,7 milioane de telespectatori, daca se tine cont si de difuzarile in reluare ale acelui episod).

"Game of Thrones" detine, de altfel, si recordul pentru cel mai piratat serial TV din lume. Potrivit site-ului TorrentFreak, aproximativ 4,3 milioane de persoane au piratat ultimul episod din al doilea sezon in 2012. Un milion de persoane au piratat, duminica seara, primul episod din cel de-al treilea sezon.

Este o situatie inedita, cu care Michael Lombardo, directorul de programe al postului HBO, pare sa se acomodeze foarte bine: "Nu ar trebui probabil sa spun acest lucru, dar (pirateria online) este un fel de compliment", a declarat el recent pentru revista Entertainment Weekly. "Cererea este acolo, exista in continuare, iar ea nu a avut un impact negativ asupra vanzarilor de DVD-uri. Pirateria online reprezinta ceva care vine odata cu succesul masiv al unui serial pe un post TV cu plata", a adaugat el.

Inspirat din seria de romane "Cantec de gheata si foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o actiune centrata vag in secolul al XV-lea, intr-un regat fictiv numit Westeros. Magicul, epicul si fantasticul vin in completarea actiunii din "Urzeala tronurilor".

Seria "Cantec de gheata si foc" ("A Song of Ice and Fire") este o fantezie epica scrisa de romancierul si scenaristul american George R. R. Martin. Acesta a inceput sa lucreze la aceasta serie in 1991, primul volum fiind publicat in 1996.

Planificata initial ca trilogie, seria cuprinde pana in prezent cinci romane publicate si inca doua aflate in stadiul de proiect. Romanele din aceasta serie au fost traduse in peste 20 de limbi si s-au vandut in peste 15 milioane de copii pe plan mondial.

HBO Romania difuzeaza din 1 aprilie, in premiera, in fiecare luni, de la ora 22.00, cate un episod din cele zece ale noului sezon al serialului "Urzeala tronurilor".

Drama fantastica "Urzeala tronurilor" reda lupta epica pentru putere ce are loc in vremuri incrancenate. In sezonul al treilea, temele majore sunt familia si loialitatea. Multe dintre subiectele atinse in primele doua sezoane vor ajunge in punctul culminant si multe personaje importante vor avea parte de destine crude. In timp ce accentul continua sa fie pus pe King's Landing, unde familia Lannister abia mai detine puterea dupa violentul atac naval initiat de Stannis Baratheon (fratele defunctului rege), framantarile din Nord ameninta sa modifice echilibrul global al puterilor din Westeros.
Robb Stark, Regele Nordului, care incearca sa fructifice victoriilor obtinute asupra familiei Lannister, se va confrunta cu o criza majora, iar, mai la nord, Mance Rayder (un nou personaj, interpretat de Ciaran Hinds) si armata sa uriasa de salbatici continua sa marsaluiasca catre sud pentru a trece dincolo de Zid. Daenerys Targaryen - reunita cu cei trei dragoni ai sai - incearca sa puna bazele unei armate de sclavi cu care sa plece din Essos in speranta ca va rasturna, in cele din urma, Tronul de Fier.

In rolurile principale vor fi Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Michelle Fairley (Lady Catelyn Stark), Isaac Hempstead-Wright (Bran Stark), Richard Madden (Robb Stark), Kit Harington (Jon Snow), Sophie Turner (Sansa Stark) si Maisie Williams (Arya Stark), Jack Gleeson (Joffrey Baratheon), Iain Glen (Ser Jorah Mormont). Actorilor cunoscuti foarte bine de fanii serialului li se vor alatura cateva nume noi: Ciarán Hinds (Mance Rayder), Diana Rigg (Lady Oleanna Tyrell), Thomas Brodie-Sangster (Jojen Reed), Richard Dormer (Beric Dondarrion).

Regia serialului este semnata de David Benioff si D.B. Weiss, Alex Graves, Michelle MacLaren, Dan Minahan, David Nutter si Alik Sakharov, pe baza unor scenarii scrise de David Benioff si D.B. Weiss, Bryan Cogman, George R.R. Martin si Vanessa Taylor.

Filmarile pentru cel mai nou sezon al serialului "Urzeala tronurilor" au fost realizate in Belfast, Irlanda de Nord, Croatia, Islanda si Maroc

Sursa foto: insidehboshop.hbo.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri