Lucrari semnate de marii pictori Gustave Courbet, Albrecht Durer, Giovanni Battista Piranesi, Stefan Luchian, Nicolae Grigorescu si Theodor Aman, precum si reclame din perioada interbelica si amintiri din epoca ceausista vor fi scoase la licitatie, in luna aprilie, de casa Artmark, scrie Mediafax.
Sesiunea de licitatii va fi deschisa in seara de 16 aprilie, la Athénée Palace Hilton din Bucuresti, de arta postmoderna si contemporana, unde se vor distinge tablourile artistilor contemporani tineri: "Breaking Dance II", un meci de box semnat de un important si international afirmat artist al Scolii de la Cluj, Marius Bercea (valoare estimativa 7.000 - 12.000 euro), "Understanding History", un portret al lui Ceausescu in ipostaza de clovn, dar si opere ale artistilor consacrati, precum Ion Tuculescu, "Soarele de la mizeul noptii" (valoare estimativa: 25.000 - 45.000 euro) si sculptorul romano-englez Paul Neagu, "Edgerunner" (valoare estimativa: 16.000 - 22.000 euro).

Cea de-a doua parte a serii licitatiei va fi dedicata sculpturii si mobilierului de gradina, unde cea mai valoroasa opera va fi sculptura lui Ion Mandrescu, "Roata timpului", valoare estimativa 25.000 - 35.000 euro (o versiune asemanatoare vanzandu-se anul trecut tot la Artmark cu aproximativ 33.000 euro).

Cea de-a doua seara a Sesiunii Artmark, desfasurata la Athénée Palace Hilton, va fi dedicata maestrilor Art Nouveau-ului, Romantismului si Biedermeier-ului romanesc. Capodoperele centrale sunt semnate de: Stefan Luchian, "Primavara (Doua muze)", valoare estimativa 100.000 - 200.000 euro, Nicolae Grigorescu, "Primavara in Bretania", valoare estimativa 40.000 - 80.000 euro, si Theodor Aman, "Venetia", valoare estimativa 14.000 - 24.000 euro.

Licitatia de Militaria si Antichitati, desfasurata in continuarea Licitatiei de Art Nouveau si Romantism, aduce in prim-plan loturi de armament medieval precum o armura germana de la inceputul secolului al XVII-lea (pret de pornire: 5.000 euro) si o sabie japoneza de samurai de autor, incrustata cu metale pretioase (pret de pornire: 2.000 euro).

Licitatiei de Pictura si Sculptura Europeana, organizate de Artmark in premiera pe 18 aprilie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sunt grupate in jurul colectiei de arta clasica a diplomatului roman Vasile Stoica, preluata in 1977 de la Muzeul National de Arta al Romaniei. Dupa caderea regimului comunist, in urma unui sir indelungat de procese, colectia a fost restituita mostenitorilor diplomatului, in cursul anului 2009.

Reunind 12 capodopere, 4 de grafica si 8 de pictura, ansamblul de arta europeana propus in cadrul licitatiei poarta semnaturile unor artisti marcanti pentru istoria artei universale: Gustave Courbet, Albrecht Durer, Giovanni Battista Piranesi, Giovanni Battista Tiepoli s.a. Pretul de pornire al colectiei este de 169.000 euro. In cadrul licitatiei, exista o serie de tablouri din sfera picturii flamande, protagonista celei mai vizitate expozitii a anului 2012 la nivel mondial.

"Cabinetul de curiozitati" incheie, pe 18 aprilie, sesiunea de licitatii Artmark intr-o nota nostalgica: reclame din perioada interbelica, amintri din epoca ceausista, obiecte de propaganda, fotografii cu personalitati politice, aparate de fotografiat de colectie, harti vechi, dar si sabii masonice. Printre loturile propuse se remarca o blana de leopard primita cadou de Nicolae Ceausescu din partea liderului african, in anii ‘70 (la un pret de pornire de doar 900 de euro) in opozitie spre exemplu cu o fotografie inedita a familiei lui Ion C. Bratianu, din 1890 etc.

Expozitia de Arta Romaneasca si Europeana Importanta poate fi vizitata la Bucuresti incepand de marti, 9 aprilie. Marti, 9 aprilie, si miercuri, 10 aprilie, o selectie reprezentativa a expozitiei ajunge la Arad, urmand ca joi, 11 aprilie, si vineri, 12 aprilie, expozitia sa poata fi admirata la Timisoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri