Vineri incep inscrierile pentru programele educative "Let’s Go Digital!", adresat liceenilor pasionati de film, si Transilvania Talent Lab, o platforma de training pentru tinerii profesionisti si amatori din domeniul filmului, din cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), scrie Mediafax.
Un proiect aflat la a 11-a editie, atelierul de film "Let’s Go Digital!", se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, din toata tara, pasionati de film, fotografie, editare video.

Timp de 10 zile, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgand intensiv toate etapele realizarii unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei vor avea acces la aparatura profesionala, indrumati de profesionisti din cinematografia romaneasca, dar si la toate evenimentele festivalului.

Cei 15 participanti, alesi pe baza unei preselectii facute de echipa de traineri care va sustine atelierul la Cluj, vor lucra in echipe de cate trei, pornind de la o tema data. La finalul workshop-ului, ei vor preda cinci filme de scurtmetraj. Acestea vor fi proiectate in ultima seara in fata publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat in cadrul "Let’s Go Digital!" 2013. Scurtmetrajul castigator va fi premiat in cadrul galei de inchidere a Festivalului International de Film Transilvania.

Inscrierile se deruleaza intre 5 aprilie si 17 mai.

Inaugurat anul trecut, Transilvania Talent Lab (TTL) este organizat de TIFF in parteneriat cu Asociatia Culturala Control N.

Cea de-a doua editie se va desfasura la Cluj-Napoca intre 2 - 6 iunie. TTL se adreseaza atat profesionistilor, cat si amatorilor, si este primul program de training din Romania dedicat in egala masura atat realizatorilor de film, cat si celor interesati de zona de organizare de eveniment si management cultural, artistilor vizuali si creatorilor de continut online si cross-media.

Timp de cinci zile, 18 oameni pasionati de film si new media vor parcurge toate etapele realizarii unui film si unui eveniment cultural in sfera cinematografica. Ei vor participa la proiectii speciale din cadrul TIFF, seminarii si masterclass-uri despre regie, scenariu, imagine, sunet, montaj, productie, marketing, distributie sau strategii de festival si vor avea sansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialisti renumiti din industria filmului, romani si straini, prezenti la TIFF.

Transilvania Talent Lab este structurat in trei module de lucru, adresate tuturor participantilor, indiferent de domeniul din care provin: modul 1 - Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 - Productie (producerea unui proiect cinematografic) si modul 3 -Marketing, Distributie si Management Cultural.

Participantii la Transilvania Talent Lab trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani.

Toti cei selectati vor beneficia de acreditare, care le va garanta accesul la toate proiectiile si evenimentele marca TIFF 2013.

Inscrierile se deruleaza in perioada 5 aprilie - 15 mai.

Taxa de participare la Transilvania Talent Lab este de o suta de euro, suma care acopera cheltuielile de cazare si masa la Cluj pe perioada programului, accesul la toate proiectiile si evenimentele TIFF si include training-ul specializat acordat participantilor.

Pentru participantii care locuiesc in Cluj-Napoca taxa este de 75 de euro.

Cei 18 participanti vor fi selectionati pe baza aplicatiei, iar cea mai buna dintre ele va fi castigatoarea Bursei Transilvania Talent Lab.

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) va avea loc la Cluj-Napoca intre 31 mai si 9 iunie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri