Corneliu Porumboiu si Nae Caranfil se numara printre regizorii care si-ar putea prezenta filmele la editia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, care se desfasoara intre 15 si 26 mai, scrie publicatia de specialitate Cineuropa, scrie Mediafax.
Cu doua saptamani inainte de conferinta de presa oficiala a organizatorilor festivalului, Cineuropa deschide bursa de pariuri, in articolul "Croazeta prin globul de cristal" ("La Croisette dans la boule de cristal").

"Se simte deja efervescenta in aer si toti iubitorii de cinema de pe planeta isi fac liste si listute cu deductii, pronosticuri si zvonuri mai mult sau mai putin fondate. Din pacate, nimeni nu a descoperit un tunel care sa duca fix in capul delegatului general Thierry Frémaux", noteaza Cineuropa in debutul articolului despre artisti care au cele mai mari sanse de a vedea si a pasi pe covorul rosu de pe Coasta de Azur.

Cineuropa include cateva titluri in lista celor care cu siguranta vor intra in competitia oficiala. Printre acestea se numara "Only God Forgives", de Nicolas Winding Refn, "La grande bellezza", de Paolo Sorrentino, "Inside Llewyn Davies", de Ethan si Joel Coen, "The Congress", de Ari Folman, si "The Bling Ring" de Sofia Coppola.

"Dintre titlurile care circula cu insistenta in lista celor care pot prinde un loc intr-o sectiune de pe Croazeta se detaseaza «Un interval de noua minute», de Corneliu Porumboiu", mai scrie Cineuropa, care il adauga in aceasta categorie si pe Terry Gilliam, cu "The Zero Theorem", film pe care cineastul l-a realizat la Bucuresti, oras care, marturisea acesta, l-a inspirat in crearea decorurilor.

Cineuropa enumera si titurile cu care Romania spera un loc in celelalte sectiuni de la Cannes: "Closer to the Moon", de Nae Caranfil, "Lupu", de Bogdan Mustata, "Evadarea", de Andrei Gruzsniczki, si "Roxanne", de Valentin Hotea.

"Doar Thierry Fremaux detine cheia acestei vaste panorame care este inca neclara, dar care va fi complet limpede pe 18 aprilie, cand se anunta selectia oficiala; selectia Semaine de la Critique va fi anuntata pe 22 aprilie, iar selectia Quinzaine des Realisateurs, pe 23 aprilie", incheie Cineuropa.

Cea de-a 66-a editie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfasura in perioada 15 - 26 mai. La aceasta editie, India este tara care a primit statutul de "invitat de onoare", iar presedintele juriului oficial va fi cineastul american Steven Spielberg.

Sursa foto: http://www.festival-cannes.fr/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri