Cladirea fostului cinematograf "Arta" din Sfantu Gheorghe va fi reamenajata in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro, in proiect fiind prevazute doua sali de cinema de cate 80 de locuri si una de teatru, tip studio, cu 120 de locuri, care sa fie folosita de Teatrul "Andrei Muresanu", scrie Mediafax.
Consiliul Local Sfantu Gheorghe a aprobat documentatia de avizare a lucrarilor de interventie pentru obiectivul de investitii "Reamenajare cinematograf Arta", valoarea totala a investitiei depasind 1,5 milioane de euro.

Proiectul va incepe cu fonduri locale, dar autoritatile au in vedere solicitarea unui sprijin financiar guvernamental.

Proiectul prevede amenajarea in cladire a doua sali de cinematograf cu circa 80 de locuri fiecare, avand in vedere ca in oras nu exista un cinema, dar si a unei sali de teatru, tip studio, cu circa 120 de locuri, se arata in raportul de specialitate. Pe langa acestea, se vor amenaja spatii publice si administrative.

In acest imobil ar urma sa se mute Teatrul "Andrei Muresanu".

Cladirea a fost construita in 1968, iar in prezent acolo nu se desfasoara nicio activitate.

In prezent, teatrele "Tamasi Aron" si "Andrei Muresanu", ambele aflate in subordinea Consiliului Local Sfantu Gheorghe, isi desfasoara activitatea intr-un singur imobil. Acest lucru ingreuneaza buna desfasurare a activitatii, mai ales ca scena este folosita in comun.

Primaria Sfantu Gheorghe a initiat, in urma cu cativa ani, demersurile pentru trecerea cinematografului "Arta" in proprietatea publica a municipiului pentru a rezolva problema sediului teatrului romanesc "Andrei Muresanu", iar protocolul de predare-primire a imobilului de la RADEF catre Consiliul Local a fost semnat in primavara anului 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri