Publicatia Sun Sentinel din Fort Lauderdale, un oras din statul american Florida, a castigat prestigiosul premiu Pulitzer pentru servicii publice pe 2013, pentru o ancheta despre politistii aflati in afara orelor de serviciu care pun in pericol vietile cetatenilor, relateaza Reuters, citat de Mediafax.
Ancheta acestei publicatii, despre ofiteri de politie aflati in afara orelor de serviciu si "care isi conduc automobilele intr-un mod nechibzuit de repede, periclitand vietile cetatenilor", a condus la luarea unor masuri disciplinare, "pentru a reduce acest hazard mortal", au anuntat membrii comitetului care acorda premiile Pulitzer.

Trofeele de la cea de-a 97-a editie anuala a premiilor Pulitzer au fost acordate Universitatea Columbia din New York. Cele mai prestigioase distinctii din jurnalismul american, premiile Pulitzer aduc acea vizibilitate atat de mult dorita de ziarele si de site-urile care concureaza pentru cititorii dintr-o industrie mass-media atat de fragmentata, in care multe publicatii au de suferit de pe urma reducerilor bugetare.

Reporterii de la InsideClimate News, un site din cartierul newyorkez Brooklyn, au castigat premiul Pulitzer pentru reportaj national, pentru articolele lor riguroase despre incalcarea legislatiei nationale din domeniul conductelor de petrol.

Premiul Pulitzer pentru reportaj international a revenit jurnalistului David Barboza de la cotidianul The New York Times, pentru publicarea unor dovezi de coruptie la nivel inalt in randul guvernului chinez.

Doi reporteri de la The New York Times, David Barstow si Alejandra Xanic von Bertrab, au castigat premiul Pulitzer pentru reportaj de investigatie cu un articol care a prezentat felul in care lantul de magazine Wal-Mart a folosit mita pentru a obtine o pozitie dominanta pe piata din Mexic.

Redactia de la The New York Times a fost recompensata cu premiul Pulitzer pentru jurnalism analitic cu un articol despre practicile de business utilizate de Apple si de alte companii producatoare de tehnologie "care ilustreaza partea intunecata a unei economii globale in plina schimbare pentru muncitori si pentru consumatori".

John Branch de la The New York Times a primit Pulitzerul pentru cel mai bun articol, pentru "naratiunea sa evocatoare" despre niste schiori ucisi intr-o avalansa.

In total, publicatia The New York Times a castigat patru premii Pulitzer in acest an.

Administrate de Universitatea Columbia, Pulitzer sunt cele mai prestigioase trofee acordate presei americane. Premiile Pulitzer au fost create in 1904 de jurnalistul american de origine maghiara Joseph Pulitzer si sunt acordate anual autorilor celor mai bune reportaje, fotografii, romane si inregistrari muzicale, impreuna cu un cec de 10.000 de dolari.

Lista completa a castigatorilor premiilor Pulitzer 2013:

Jurnalism
Servicii publice - Sun Sentinel
Breaking News - Denver Post
Jurnalism de investigatie - David Barstow si Alejandra Xanic von Bertrab, de la The New York Times
Jurnalism analitic - Redactia de la The New York Times
Jurnalism local - Brad Schrade, Jeremy Olson si Glenn Howatt de la Star Tribune din orasul Minneapolis
Jurnalism national - site-ul newyorkez InsideClimate News
Jurnalism international - David Barboza de la cotidianul The New York Times
Cel mai bun articol - John Branch de la The New York Times
Comentariu - Bret Stephens de la The Wall Street Journal
Cronica - Tim Nickens si Daniel Ruth de la Tampa Bay Times din orasul St. Petersburg, Florida
Caricatura - Steve Sack de la Star Tribune din Minneapolis
Fotografie breaking news - Rodrigo Abd, Manu Brabo, Narciso Contreras, Khalil Hamra si Muhammed Muheisen de la Associated Press
Fotoreportaj - Javier Manzano, fotograf al Agentiei France-Presse

Arte
Fictiune: "The Orphan Master's Son", de Adam Johnson
Teatru - "Disgraced" de Ayad Akhtar
Istorie - "Embers of War: The Fall of an Empire and the Making of America's Vietnam", de Fredrik Logevall
Biografie - "The Black Count: Glory, Revolution, Betrayal, and the Real Count of Monte Cristo", de Tom Reiss
Poezie - "Stag's Leap", de Sharon Olds
Non fictiune - "Devil in the Grove: Thurgood Marshall, the Groveland Boys, and the Dawn of a New America", de Gilbert King
Muzica - "Partita for 8 Voices", de Caroline Shaw


Sursa foto: http://www.pulitzer.org/node/8501

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri