Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, sambata seara, la Malmö Arena (Suedia), in timp ce Emmelie de Forest din Danemarca a castigat competitia, scrie Mediafax.
Astfel, editia din 2014 a concursului Eurovision se va desfasura in Danemarca, dupa ce Emmelie de Forest a castigat competitia din acest an cu piesa "Only Teardrops", care a obtinut un total de 281 de puncte.

Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Azerbaidjan, cu 234 de puncte, si Ucraina, cu 214 puncte.

Reprezentantul Romaniei, Cezar, care a participat la Eurovision cu piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur), a obtinut un total de 65 de puncte. Cezar nu a primit de la nicio tara punctajul maxim de 12 puncte, in timp ce cate 10 puncte au fost acordate reprezentantului Romaniei de catre Republica Moldova si Grecia.

La randul sau, Romania a acordat 12 puncte reprezentantei Republicii Moldova, 10 puncte - Azerbaidjan si 8 puncte - Norvegia.

Aliona Moon, reprezentanta Republicii Moldova la editia din acest an a Eurovision, care a concurat cu o piesa in limba romana - "O mie" - , s-a clasat pe locul al 11-lea, obtinand 71 de puncte.

Ordinea completa a intrarii in concurs a celor 26 de tari participante in finala Eurovision 2013 a fost urmatoarea: Franta, Lituania, Moldova, Finlanda, Spania, Belgia, Estonia, Belarus, Malta, Rusia, Germania, Armenia, Olanda, Romania, Marea Britanie, Suedia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Azerbaidjan, Grecia, Ucraina, Italia, Norvegia, Georgia si Irlanda.

Ca si la editiile precedente, cele mai multe dintre tari au votat pe considerente regionale, acordand punctaj maxim in special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

In decizia finala au contat in proportie de 50% votul telespectatorilor si 50% votul unui juriu de specialitate. Pentru Romania notele au fost anuntate de Sonia Argint Ionescu de la TVR. Finala Eurovision 2013, difuzata de TVR in direct de la Malmö Arena, a fost comentata de Liana Stanciu.

Dupa ce si-a sustinut reprezentatia pe scena de la Malmö Arena (Suedia), sambata seara, Cezar a declarat ca este deja un castigator, pentru ca este roman si pentru ca a reprezentat Romania la cel mai inalt nivel.

"Atmosfera din sala a fost de nedescris, 11.000 de oameni au cantat alaturi de mine! Astept notele, dar sunt deja un castigator, pentru ca sunt roman si am reprezentat Romania la cel mai inalt nivel", a declarat Cezar, dupa ce a iesit de pe scena finalei Eurovision.

Editia de anul acesta a concursului Eurovision s-a desfasurat la Malmö, in Suedia, dupa ce reprezentanta acestei tari, Loreen, a castigat, anul trecut, celebra competitie muzicala, cu piesa "Euphoria".

Trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea in finala concursului ce a avut loc la Baku, Azerbaidjan, cu piesa "Zaleilah".

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea selectiei nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

De cand exista sistemul de votare cu semifinale (anul 2004) in Concursul Cantecului European - Eurovision, doar patru tari s-au calificat in mod constant, in fiecare an in finala, iar Romania este printre ele, celelalte trei fiind Grecia, Rusia si Ucraina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri