Presedintele Barack Obama nu vrea ca jurnalistii sa fie obiectul anchetelor judiciare in Statele Unite pentru ca si-au facut treaba, a afirmat purtatorul sau de cuvant, dupa un nou caz de presupusa supraveghere a unui reporter, relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Daca ma intrebati daca presedintele crede ca jurnalistii ar trebui sa fie anchetati pentru ca isi fac treaba, raspunsul este nu", a afirmat Jay Carney in cadrul conferintei sale de presa zilnice, dupa ce a fost din nou intrebat despre cazul lui James Rosen.

Cu sustinerea documentelor doveditoare, Washington Post a afirmat ca un jurnalist de la Fox News a fost vizat in 2010 de o ancheta privind scurgeri de informatii despre Coreea de Nord si implicand un oficial al Departamentului de Stat. Acesta din urma este urmarit penal.

Cotidianul a afirmat ca Parchetul federal a utilizat informatiile unei cartele magnetice de acces a lui Rosen la Departamentul de Stat, a obtinut lista apelurilor telefonice pentru a izola originea scurgerilor de informatii si chiar a obtinut un mandat pentru a accesa casuta sa privata de e-mail. Un document intern al parchetului il numea participant presupus la o "asociere de raufacatori".

Aceste dezvaluiri au plasat din nou Casa Alba in defensiva, la o saptamana dupa ce agentia de presa Associated Press (AP) a fost indignata de o confiscare a listei sale de apeluri telefonice de catre Parchetul federal.

Ca si anterior, Carney a refuzat sa se exprime asupra unei "anchete in curs", insa a asigurat ca presedintele Obama apara dreptul presei de a efectua jurnalism de investigatie, conform Primului Amendament al Constitutiei care garanteaza libertatea de exprimare.

Insa acesta a mai spus ca este necesara gasirea unui "echilibru" intre aceste libertati si constrangerile securitatii nationale.

Aparent pentru calmarea controversei create de cazul supravegherii AP, Casa Alba a anuntat readucerea in Congres a unei legi privind protectia surselor jurnalistilor, in timp ce aceasta a fost criticata in trecut de catre aparatorii libertatii presei pentru lupta sa impotriva scurgerilor de informatii confidentiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri