Societatea Romana de Televiziune (SRTv) va cumpara 140 de autoturisme, printr-o procedura de leasing, a declarat Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al Televiziunii Romane, conform Mediafax.
Consiliul de Administratie al SRTv a aprobat, pe 15 mai, demararea procedurilor de achizitie a 140 autoturisme.

Componenta comisiei de evaluare a ofertelor este urmatoarea: Liviu Nicolescu, presedinte, Horia Cazan, Dan Ciobanu, Daniel Mandache, Mariana Dudu, membru supleant Dorel Dick, potrivit Hotararii CA numarul 49 din 15 mai.

Conform aceluiasi document, de punerea in aplicare a hotararii raspunde Directia Studiouri Centrale din TVR.

Hotararea a fost adoptata cu zece voturi "pentru" (Claudiu Saftoiu, Radu Carp, Romina Gabriela Surugiu, Claudiu Branzan, Sorin Burtea, Raico Cornea, Lucia Hossu Longin, Ada Mesesan, Cristian Nitulescu si Nagy Zoltan Levente) si o abtinere (Valentin Nicolau), in timp ce Nicoleta Nicolicea si Gabriel Tufeanu nu au votat.

De asemenea, prin Hotararea numarul 48 din 15 mai, a fost aprobata modificarea Planului de Investitii pentru anul 2013 prin introducerea pozitiei "Achizitie 140 autoturisme".

Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al Televiziunii Romane, a declarat ca parcul auto al TVR are nevoie de o "improspatare", precizand ca exista bani in acest sens in bugetul estimat pentru exercitiul financiar al televiziunii publice in 2013.

Totodata, Claudiu Saftoiu a spus ca in CA ale SRTv s-a aprobat achizitionarea unui nou parc de masini prin sistemul buyback.

"In sensul acesta, noi deja avem finalizata, la 27 aprilie, o licitatie de oferta pentru evaluarea activului de autoturisme din SRTv.

Aceasta firma - SC Tehnoconcept Expert SRL - va face o evaluare cu privire la o valoare nominala a intregului parc auto, pentru ca aceasta sa se constituie intr-un avans la un contract de leasing pentru obtinerea autoturismelor. Prin urmare, in bugetul de anul acesta, noi achizitionam prin leasing, ceea ce inseamna ca incercam sa valorificam flota veche de autoturisme ca avans la contractul de leasing. Cheltuiala va fi asadar una minima, nu stim acum insa ce valoare va avea contractul de leasing. De aceea nu pot oferi o suma", a spus Claudiu Saftoiu.

El a mai spus ca "cea mai veche masina pentru achizitia de tip buyback este din 1993, iar cea mai noua, din 2006".

"Necesitatea schimbarii parcului auto este una stringenta cu atat mai mult cu cat costurile de intretinere sunt din ce in ce mai mari pe masura ce uzura morala creste", a spus Claudiu Saftoiu. El a precizat ca SRTv a incercat mai intai sa vanda masinile iesite din uz catre salariati, insa fara rezultate.

Potrivit lui Saftoiu, dupa ce firma Tehnoconcept Expert SRL va evalua valoarea parcului auto activ al TVR, va putea fi initiat procesul de cerere de oferta pentru cumpararea masinilor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri