Robert Redford va regiza unul dintre cele sase episoade incluse in proiectul 3D "Cathedrals Of Culture", o serie dedicata unor cladiri celebre, care va fi coordonata de cineastul Wim Wenders, informeaza screendaily.com, citat de Mediafax.
Episodul regizat de Robert Redford va fi dedicat cladirii in care se afla Salk Institute din orasul californian La Jolla, construita pe baza planurilor futuriste alcatuite de arhitectul Louis Kahn. Episodul, unul dintre cele sase incluse in acest proiect, va fi produs de companiile Sundance Productions si de @radical.media, in parteneriat cu Neue Road Movies.

"Cladirea Salk Institute mi-a «vorbit» inca de cand am privit-o pentru prima data", a declarat Robert Redford, aplaudat la Festivalul de Film de la Cannes in aceasta saptamana, pentru rolul sau din pelicula "All Is Lost".

"(Aceasta cladire), rezultat al unei colaborari dintre un artist si un om de stiinta, evidentiaza un design care intelege modul dramatic in care creativitatea influenteaza descoperirile stiintifice. Ii multumesc lui Wim Wenders pentru aceasta sansa minunata", a adaugat Robert Redford.

"Cathedrals Of Culture" reprezinta un proiect international care va prezenta, in imagini 3D si 2D, "sufletul" unor cladiri celebre.
Sase cineasti renumiti pe plan international - Robert Redford, Michael Madsen, Michael Glawogger, Karim Ainouz, Wim Wenders si James Marsh - vor prezenta in filmele lor sase cladiri cu arhitecturi fabuloase, explorand cu acest prilej dimensiunea sociala a acestor proiecte arhitectonice unice.

Fiecare episod va avea o durata de 26 minute, iar seria va avea premiera in primavara anului 2014 in circuitul festivalier. Wim Wenders va fi producatorul executiv al proiectului.

Wim Wenders a primit peste 45 de distinctii la festivaluri de filme prestigioase, precum si trofee sau nominalizari la cele mai importante premii cinematografice din lume. Printre acestea se numara Palme d'Or - distinctia suprema a Festivalului de Film de la Cannes ("Paris, Texas" - 1984), Leul de Aur la Festivalul de la Venetia ("Starea lucrurilor/ The State of Things" - 1982), premiul BAFTA ("Paris, Texas" - 1984), premiul Academiei de Film Europene ("Wings of Desire" - 1988) si nominalizarea la premiul Oscar ("Buena Vista Social Club" - 1999). De asemenea, Wim Wenders este membru al prestigiosului ordin paneuropean Pour le Mérite.

Wenders este presedinte al Academiei de Film Europene, de peste zece ani.

Robert Redford este unul dintre cei mai mari actori ai anilor '60 - '70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din "Butch Cassidy si Sundance Kid", film in care a jucat alaturi de Paul Newman. Robert Redford a jucat in peste 30 de filme, printre care se numara clasicele "Cacialmaua" (1973), "Marele Gatsby" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Toti oamenii presedintelui" (1976), "Departe de Africa" (1985).

Incepand cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori in spatele camerei de filmat, fiind in prezent un regizor foarte apreciat. In 1981, lungmetrajul "Oameni obisnuiti" i-a adus doua premii Oscar, inclusiv pentru regie.

O buna parte din activitatea actorului-regizor este dedicata Institutului Sundance, infiintat in 1981, ce are ca scop sprijinirea si dezvoltarea scenaristilor si regizorilor in afirmare, care dovedesc potential. Acelasi institut organizeaza, anual, un festival omonim dedicat cinematografiei independente, in statul american Utah.

Sursa foto: http://www.facebook.com/RobertRedfordToday

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri