In aproximativ 66% dintre companiile din Romania care au bugete de responsabilitate sociala corporativa se investeste mai putin de 10.000 de euro intr-un proiect, conform unui studiu realizat de platforma de promovare a actiunilor de responsabilitate sociala corporativa CSRMedia.ro si compania de consultanta finaciara Ernst & Young Romania
Astfel 78% dintre cei 77 de respondenti au declarat ca firma pe care o reprezinta are o strategie dedicata CSR-ului, in timp ce 67% dintre ei considera ca interesul general pentru CSR a crescut in ultimul an.

De asemenea, peste de 3/4 dintre companiile care au raspuns spun ca au un buget dedicat anual actiunilor CSR.

Dintre acestea, jumatate spun ca nivelul bugetului in 2013 este similar cu cel din 2012, in timp ce doar 16% dintre companii au marcat o crestere intre 5-10%.

“Chiar daca implicarea in CSR a fost o practica initiata de filialele companiilor multinationale, care o au ca parte a valorilor lor, ea nu mai este de mult timp un concept abstract pentru companiile din Romania. Pasul urmator este acum ca ea sa devina o arie stategica pentru cat mai multe companii private romanesti si pentru institutiile de interes public. Faptul ca 41% dintre respondenti sunt lideri de companie sau membri in consiliul de administratie, iar 82% dintre companii au liderii organizatiei implicati activ in eforturile de CSR, arata clar importanta pe care acestia o acorda responsabilitatii sociale corporative.” – Bogdan Ion, Country Managing Partner Ernst & Young Romania

Studiul realizat de CSRMedia.ro si Ernst & Young Romania are la baza un chestionar aplicat in perioada 10 aprilie – 10 mai 2013.
Acesta este primul studiu dedicat domeniului CSR din Romania privit ca instrument de pozitionare strategica si a avut ca respondenti mai ales reprezentanti de companii care au activitati CSR.

In raport se analizeaza raspunsurile a 77 de manageri de top si specialisti din domeniu, in legatura cu proiectele initiate si derulate in domeniul responsabilitatii corporative in anul 2012 si perspectivele CSR-ului in perioada urmatoare. 54% dintre aceste companii au venituri de peste 10 milioane de euro.

CSRmedia.ro este o platforma online de informare si promovare a valorilor civice si a actiunilor de Responsabilitate Sociala Corporativa (CSR).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri