Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, compania care detine posturile de televiziune Antena1, Antena2, Antena3, Euforia si GSPTV, a fost ridicat de procurorii DNA, pentru santaj, potrivit unui comunicat de presa.



Update 21:00


Alexandrescu a fost retinut pentru 24 de ore dupa ce a fost audiat la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit DNA, directorul general al Antena TV Group este urmarit penal pentru santaj, dupa ce, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, ar fi constrans un administrator al unei societati comerciale sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de invinuit, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza, potrivit Mediafax.

Avocatul Gheorghita Mateut a declarat ca directorul general al Antena TV Group ar urma sa fie dus, vineri, la instanta, cu propunere de arestare preventiva.

De asemenea Dumitru Dragomir a fost audiat mai multe ore la sediul DNA. Dragomir a iesit din sediul DNA dupa ora 21:30 si a declarat ca " sa ramana cu santajul intre ei" si sa nu il bage la mijloc.

Dupa ce a iesit de la audieri, Dragomir s-a oprit in studioul B1 TV unde a explicat ca a fost chemat ca martor la DNA. Se pare ca presupusul santaj ar fi vizat o afacere intre Dragomir si RCS&RDS, companie cu care seful Ligii sustine ca este asociat in businessul Crystal Palace Ballrooms, un spatiu de evenimente din Capitala. Dragomir a declarat la B1TV ca valoarea contractului pe care el il are cu RCS&RDS se ridica la 3 mil. euro.

"A fost o asociere intre doua firme. Eu am venit cu 11 milioane de euro, iar RDS a adus 20%", a mai spus Dragomir.

Dragomir ajuns la sediul DNA in jurul orei 18.30, la intrare acesta refuzand la aceea ora sa spuna de ce a fost chemat de procurorii anticoruptie.

Grupul de Investigatii Politice (GIP) a aratat, joi, intr-un comunicat de presa, ca incepand cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finantata cu 1,7 milioane euro de catre RCS & RDS. In perioada 2009 - 2011, SC RCS & RDS SA a primit de la Liga Profesionista de Fotbal (LPF), condusa de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I si in sezoanele 2011 - 2014.

"Incepand cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finantata cu 1,7 milioane euro de catre RCS & RDS. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de sali de evenimente aflat in imediata apropiere a Palatului Parlamentului si a Pietei Unirii din Bucuresti, pe Calea Rahovei nr. 198A. Complexul se afla in proprietatea SC BODU SRL, firma detinuta in totalitate de Dumitru Dragomir", a precizat GIP in comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, in 15 august 2009, SC BODU SRL a incheiat un contract de asociere in participatiune cu RCS & RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a incasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro "in schimbul unor servicii si drepturi derizorii", a precizat GIP.

"Prin acest contract, RCS & RDS a platit 1,7 milioane de euro pentru a-si face publicitate la nuntile si botezurile ce urmau sa se desfasoare intr-un imobil detinut de firma lui Dumitru Dragomir. La data semnarii contractului imobilul era neamenajat astfel incat RCS & RDS s-a oferit sa-l amenajeze pe banii sai", se mai arata in comunicatul citat.

Stirea initiala

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al Antena TV Group, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de santaj", se arata in comunicatul DNA, care nu precizeaza numele celui care a facut plangerea.Potrivit informatiilor furnizate de Realitatea TV, acuzatia impotriva lui Alexandrescu a fost depusa la DNA de catre Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, cel mai mare operator de televziune si internet de pe piata locala.

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt: "In perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al Antena TV Group, a constrans un administrator al unei societati comerciale sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza".

Dosarul a fost constituit ca urmare a denuntului partii vatamate.

"Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", se mai mentioneaza in comunicatul DNA.

Cum a inceput conflictul intre RCS&RDS si Antena TV Group


Conflictul dintre cele doua companii a inceput in aprilie anul trecut dupa ce RCS&RDS a scos din grila sa de programe cele cinci canale ale Antena Group pentru cei un milion de abonati de ai serviciilor sale de televiziune digitala prin satelit. Oficialii RCS&RDS ii acuzau atunci pe cei de la Antena Group ca le-au cerut 7 milioane de euro pe an pentru transmiterea Antena1, Antena2, Antena3, Euforia si GSPTV pentru abonati de satelit ai Digi.

"RCS isi sfideaza in continuare abonatii, ignorand solicitarile acestora si urmarind un interes meschin: acela de a mari taxa de abonament, folosindu-se de aceasta situatie. Saptamana acesta le-am solicitat, intr-o scrisoare deschisa, sa dezvaluie sumele imense pe care le platesc pentru continut altor posturi de televiziune. Au refuzat sa arate deschidere in aceasta privinta, incercind sa isi induca in eroare abonatii, cu scopul de a le putea justifica o noua marire a abonamentului”, afirma in aprilie anul trecut Sorin Alexandrescu.

Alexandrescu s-a alaturat grupului Intact in 2008, fiind initial director executiv al Antenei 1. Incepand cu decembrie 2010, a preluat conducerea Antena Group, entitate care a reunit toate operatiunile companiilor Antena 1, Antena 2, Euforia si GSP.

El a coordonat si implementat integrarea operationala a celor patru statii TV ale grupului, precum si crearea unui nou sistem de management dedicat noii entitati. Acest proiect a inclus si relocarea operatiunilor tv din grup in noua cladire Intact Media Center.
Intre 2000 si 2008, Alexandrescu a fost directorul general al Kandia-Excelent, coordonand in 2007 vanzarea acestei companii catre Cadbury, o tranzactie in valoare de 100 milioane de euro.

Sorin Alexandrescu este licentiat in drept, masterand in economie si detine o diploma internationala MBA in management. El are o experienta de peste 12 ani in industria bunurilor de larg consum, corporate finance, asset management, M&A, burse de valori.

Antena Group reprezinta divizia de televiziune a trustului Intact. Trustul are operatiuni in televiziune, presa scrisa, radio, online si productie si detine branduri precum Antena1, Antena 3, Jurnalul National, Radio ZU sau gsp.ro.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri