Un set de fotografii spectaculoase, printre care si o fotografie din Romania, care nu au fost niciodata prezentate publicului larg, au fost descoperite in arhivele revistei National Geographic si au fost publicate in premiera, pentru a marca cea de-a 125-a aniversare a acestei publicatii, scrie Mediafax.
Informatia a fost dezvaluita pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail, intr-un articol al carui titlu este "Frumusetea redescoperita" ("Beauty rediscovered").

National Geographic are reputatia de a fi "epicentrul" celor mai bune lucrari de fotojurnalism din lume, insa putini oameni stiu ca aceasta publicatie prestigioasa si-a construit de-a lungul anilor si o arhiva impresionanta de fotografii, care nu au fost insa publicate in paginile revistei.

Pentru a marca in acest an cea de-a 125-a aniversare a celebrei reviste, editorii ei au lansat un cont pe platforma Tumblr pe care au fost postate unele dintre aceste fotografii si care, dintr-un motiv sau altul, au ramas in arhivele publicatiei.

Acest proiect original lansat de National Geographic se intituleaza "Found" si poate fi vizualizat pe fluxul foto al publicatiei americane.

Printre fotografiile nemaivazute vreodata de public, alese pentru a marca acest eveniment special, se afla cateva capodopere veritabile ale artei fotografice, afirma jurnalistii de la Daily Mail, care mentioneaza si o fotografie realizata in Romania.

Ce scriu britanicii despre fotografia din Romania

In textul care descrie fotografia din Romania, tabloidul britanic vorbeste despre "frumusetea simpla a unor vagonete care transporta zacaminte de fier spre o uzina de otel din Hunedoara, in 1975, pe un fundal de vis, marcat de nori galbui, demni de un tablou de Canaletto".

Printre celelalte fotografii incluse in acest proiect se afla o imagine cu un zepelin si o replica a corabiei Mayflower (o corabie care a transportat pelerini britanici in America, in 1620, n.r.), realizata in portul din New York in anii 1950, si o fotografie realizata pe strazile din Londra, in anii 1960, cu un grup de femei care, din cauza aglomeratiei, nu puteau sa o vada prea bine pe regina Elizabeth a II-a si au scos din posete oglinzi mici pe care le tineau ridicate in aer, incercand sa surprinda in ele imaginea suveranei britanice.

O alta fotografie spectaculoasa prezinta un grup de adolescenti care se amuzau alergand si alunecand pe dunele de nisip din statul american New Mexico, in anii 1950.

Administratorul contului de pe Tumblr, Web Barr, a declarat ca a ales aceasta platforma, in speranta ca o noua generatie de public va putea sa aprecieze si sa se bucure de frumusetea acestor fotografii "uitate".

Fotografiile incluse in proiectul "Found" au fost selectionate de Web Barr si de jurnalistii de la National Geographic dintr-o arhiva care include 11,5 milioane de clisee fotografice. Ele au fost alese pentru imaginea lor unica, impactul vizual si factorul "neobisnuit", care se inscriu perfect in estetica generala a publicatiei National Geographic.

Sursa foto: http://natgeofound.tumblr.com/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri