Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) organizeaza concurs de admitere in iulie, dupa examenul de bacalaureat, pentru 1.000 de locuri, dintre care 600 alocate de la buget si aproximativ 400 cu taxa, valoarea anuala a acesteia fiind de 2.400 de lei.
SNSPA a anuntat ca admiterea la studiile universitare de licenta, pentru 600 de locuri alocate de la buget si aproximativ 400 de locuri cu taxa, se va desfasura in luna iulie, imediat dupa examenul de bacalaureat, iar pentru eventualele locuri ramase neocupate se va organiza o sesiune de admitere in septembrie.

"La forma de invatamant cu frecventa (IF), admiterea se va face pe baza unui examen scris. Taxa anuala de scolarizare la studii de licenta la forma de invatamant cu frecventa este de 2.400 lei", a precizat SNSPA.

La Facultatea de Administratie Publica, inscrierele se vor face intre 16 si 23 iulie, concursul va avea loc in 26 iulie, iar o zi mai tarziu se vor afisa rezultatele.

"Conditii de admitere: 80 la suta nota obtinuta la examenul scris, 20 la suta media examenului de bacalureat. Examenul scris va fi tip grila, la alegerea candidatului, dintre urmatoarele discipline: Economie, Geografie, Istorie, Limba romana sau Limba engleza", se arata in comunicat.

La Facultatea de Comunicare si Relatii Publice (FCRP) sunt doua specializari: Comunicare si Relatii Publice, Publicitate. Inscrierea candidatilor este programata pentru perioada 15-19 iulie, concursul va avea loc in 21 iulie, iar rezultatele se vor afisa in 24 iulie. Examenul va fi scris, la alegerea candidatului, dintre urmatoarele discipline: Limba si literatura romana, Istorie, Economie, Psihologie sau Filosofie.

Facultatea de Management are inscrierile tot in perioada 15-19 iulie, concursul va avea loc in 22 iulie, iar rezultatele se vor afisa in 23 iulie. La aceasta facultate, nota finala va fi media intre nota obtinuta la examenul scris si media obtinuta la examenul de bacalaureat. Examenul scris va fi de tip grila, la alegerea candidatului, dintre urmatoarele discipline: Economie, Geografie, Istorie, Limba Engleza sau Matematica.
La Facultatea de Stiinte Politice, admiterea a inceput inca din luna februarie, cand au fost inscrierile pentru prima sesiune de pretestare. Specializarile la aceasta facultate sunt: Stiinte politice, Relatii internationale si studii europene, Sociologie, Psihologie.

"Toti cei care doresc sa devina studenti ai Facultatii de Stiinte Politice pot participa si la a doua sesiune de pretestare, conform calendarului stabilit", se mai arata in comunicatul citat.

Inscrieri online au inceput din 15 mai si se vor incheia in 8 iulie, pretestarea va avea loc in 10 iulie.

Nota finala va fi calculata din nota obtinuta la examenul scris, sustinut in cele doua sesiuni de pretestare si din examenul scris, la alegerea candidatului, dintre urmatoarele discipline: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie sau Matematica.

Informatii legate de admiterea la SNSPA pot fi obtinute de pe site-ul admitere.snspa.ro.

SNSPA are un portofoliu format din noua programe de studii universitare de licenta, peste 40 de programe de studii universitare de
masterat si patru programe doctorale.

Examenul de bacalaureat se va incheia in 12 iulie, cand vor fi afisate rezultatele finale la probele scrise.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri