Cainii plictisiti, ramasi singuri acasa intreaga zi, in timp ce stapanii lor sunt la serviciu, vor avea parte in curand de o companie digitala - o televiziune care difuzeaza doar programe pentru caini si catei, informeaza Mediafax, care citeaza Reuters.
DOGTV, o televiziune americana care va difuza programe pentru caini si catei, 24 de ore din 24 si sapte zile din sapte, va incepe sa emita la nivel national incepand din luna august, pe frecventa operatorului american prin satelit DirecTV, care spera sa "atraga" in fata micilor ecrane patrupedele din cele 46 de milioane de familii americane care au cel putin un animal de companie.
"Este prima si singura televiziune dedicata prietenilor nostri patrupezi, nu stapanilor lor", a declarat Gilad Neumann, directorul executiv al acestei companii cu sediul general la Tel Aviv.
DOGTV nu va prezenta echivalentele canine ale unor seriale de succes, precum "Mad Men", "Downton Abbey" sau "Modern Family", insa va difuza programe cu muzica, imagini, animatii si, ocazional, oameni, concepute cu scopul de a le relaxa si stimula pe animalele de companie ramase singure acasa si pentru a atenua sentimentul de singuratate al acestora.
"Va fi mai mult decat un simplu divertisment pentru caini. Vom crea ceva mai mult decat un mediu", a spus Gilad Neumann despre aceasta televiziune, care poate fi urmarita contra unui abonament de 4,99 dolari pe luna. "Sunt plictisiti si multi dintre ei sufera din cauza anxietatii, cauzata de despartirea de stapanii lor. Incercam sa oferim acestor caini ceva asupra caruia sa se concentreze, in mediul in care traiesc".
Spre deosebire de copii si de adulti care pot sa priveasca la televizor vreme de mai multe ore, fara intrerupere, cainii percep mediul inconjurator intr-un mod diferit si vor fi atrasi imediat de alte lucruri. "Nu dorim sa cream insa o noua generatie de «caini de canapea»", a adaugat el.
Desi nu si-a prezentat deocamdata pozitia oficiala, Asociatia medicilor veterinari din Statele Unite (American Veterinary Medical Association/ AVMA) considera ca orice metoda de relaxare si de stimulare pentru cainii de companie este binevenita. "S-ar putea sa mearga pentru anumiti caini, dar s-ar putea ca altii sa nu fie interesati", au avertizat reprezentantii AVMA.
Programele care vor fi difuzate de DOGTV au fost concepute de profesorul Nicholas Dodman, un specialist in medicina veterinara behaviorista si director al departamentului de stiinte clinice din cadrul Universitatii Tufts din Massachusetts, in colaborarea cu antrenoarea britanica Victoria Stilwell si militantul pentru drepturile animalelor si antrenorul Warren Eckstein. Programele au fost testate pe grupuri-tinta.
Imaginile care vor fi difuzate au fost create pentru a fi compatibile cu vederea canina, iar sunetul acestor programe include o gama de frecvente compatibile cu auzul cainilor.
Intentia lansarii televiziunii DOGTV a fost exprimata inca de anul trecut. Totodata, compania americana, care se afla in negocieri si intentioneaza sa lanseze DOGTV si in alte tari, spune ca ar dori sa lanseze in curand si o televiziune pentru pisici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri