Publicatia americana The Washington Post va fi vanduta lui Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al retailerului online Amazon, pentru o suma de 250 de milioane de dolari, informeaza washingtonpost.com, citat de Mediafax.
Oficialii The Washington Post Company au anuntat ca au ajuns la o intelegere cu Jeff Bezos pentru a-i vinde principalul titlu din portofoliul companiei care este controlata de mai multe generatii de catre familia Graham.

Jeff Bezos, ale carui investitii l-au transformat intr-unul dintre cei mai bogati oameni din lume, va plati 250 de milioane de dolari cash pentru cotidianul The Washington Post si pentru publicatiile afiliate acestuia.

Amazon nu are niciun rol in tranzactie

Grupul Amazon nu va avea niciun rol in aceasta tranzactie. Jeff Bezos va cumpara in nume personal publicatia The Washington Post si va deveni unicul proprietar al acestui cotidian in momentul in care tranzactia va fi finalizata, lucru estimat sa se intample in aproximativ 60 de zile.

The Post Co. va primi o noua denumire, care nu a fost inca stabilita si va continua sa fie tranzactionata la bursa, insa fara a mai include in portofoliul sau cotidianul.

The Washington Post este una dintre cele mai influente publicatii americane de zeci de ani, perioada in care a avut o influenta puternica asupra vietii politice din SUA. Ziarul este cel care a prin ancheta Watergate a dus in 1974 la demisia fostului presedinte al SUA, Richard Nixon.

Probleme cu veniturile

Publicatia americana The Washington Post, care s-a confruntat in ultimii ani cu o scadere a veniturilor, a anuntat, in luna martie, ca va introduce plata pentru o parte a continuturilor sale online, la mijlocul acestui an, anumite detalii ale acestui demers nefiind inca finalizate, dupa cum anunta la momentul respectiv AFP.

Potrivit sursei citate, in luna februarie, cotidianul a anuntat ca tirajul zilnic a scazut cu 8,6% in 2012, atingand o medie de 471.800 de exemplare, in timp ce tirajul duminical s-a diminuat cu 6,2%, la 687.200 de exemplare.

Veniturile publicatiei au scazut cu 7% anul trecut, la 581,7 milioane de dolari, fata de 622,5 milioane de dolari in 2011.
Incasarile din publicitate au scazut cu 14%, la 228,2 milioane de dolari, fata de 264,5 milioane in 2011.

The Washington Post Company este o companie de media americana care detine, printre altele, publicatiile The Washington Post, The Herald - Everett, Express, El Tiempo Latino, The Gazette, dar si Greater Washington Publishing si Washington Post Writers Group. Compania a detinut si revista Newsweek, pe care a vandut-o in 2010, dupa ani in care aceasta a inregistrat pierderi financiare.

Sursa foto: http://www.washingtonpost.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri