Amazon, cel mai mare retailer online din lume, care comercializeaza carti, tablete si vin, a anuntat ca se va lansa si in domeniul vanzarii de opere de arta, informeaza AFP, citat de Mediafax.
Amazon va fi intermediar intre cumparatori si galeriile si comerciantii de opere de arta prin intermediul platformei www.amazon.com/art, unde deja au fost scoase la vanzare peste 40.000 de lucrari.

Preturile pentru o lucrare pe aceasta platforma variaza intre 10 dolari si pot ajunge la cateva milioane de dolari pentru o opera a unui artist celebru.

Astfel, pictura "Fragment de Nymphéas", de Claude Monet, a fost scoasa la vanzare la pretul de 2,5 milioane de dolari, in timp ce o opera de Andy Warhol poate fi cumparata la 1,45 milioane de dolari, iar un tablou de Norman Rockwell, la 4,85 milioane de dolari (cel mai mare pret din aceasta colectie).

"Amazon Art vine in sprijinul galeriilor care isi pot aduce pasiunea si expertiza pentru artistii pe care ii reprezinta in fata milioanelor de clienti ai nostri", a declarat Peter Faricy, vicepresedinte al Amazon, responsabil de platformele comerciale ale companiei.

In momentul de fata, Amazon colaboreaza cu peste 150 de galerii si comercianti de opere de arta din Statele Unite ale Americii, Canada, Regatul Unit si Olanda.

Printre tablourile scoase la licitatie pe noua platforma a Amazon se regaseste si lucrarea "Fara titlu" (1962) de Victor Brauner, care poate fi achizitionata pentru 3.750 de dolari.

Lansat ca o simpla librarie online, retailerul Amazon si-a dezvoltat foarte mult activitatea in ultimii ani.

Pe de alta parte, Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al Amazon, a anuntat luni ca va cumpara in nume personal, pentru o suma de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri