Un Curriculum Vitae (CV) insolit al cineastului american Woody Allen, redactat in 1965, a fost descoperit recent in Statele Unite si a fost prezentat online, informeaza moviefone.com, citat de Mediafax.
"Pasiunile mele sunt acestea: sa nu beau si sa evit sa fac sex", scria Woody Allen la rubrica "Pasiuni" din CV-ul sau.

Descoperit in arhiva fostului agent de presa al cineastului, Max Liebman, acest document, care abunda in fraze glumete, a fost redactat in 1965 si prezinta cariera lui Woody Allen, pe atunci in varsta de 30 de ani, care includea deja in acea epoca numeroase scenarii pentru televiziune, numere de stand-up si un scenariu de film - cel pentru comedia "What's New Pussycat".

Totodata, CV-ul exprima determinarea cineastului american de a scrie, regiza si juca doar in propriile filme.
"Nu sunt interesat sa scriu (scenariul) unor filme in care eu nu apar intr-un rol major (rol principal sau rol secundar) si nu voi adapta operele nimanui, in niciun format, pentru ca sunt interesat doar de scenarii originale", spunea Woody Allen, in acelasi document.
In anul urmator redactarii CV-ului, Woody Allen a regizat primul sau film, "What's Up, Tiger Lily?", si, de atunci, nu s-a uitat niciodata in urma, respectand declaratia-promisiune din acel document.

Printre alte elemente amuzante trecute in CV se afla o serie de marturisiri inedite ale artistului, precum acestea: cineastul canta "la mai multe instrumente muzicale, dar la toate foarte prost", prefera fetele "dragute, amuzante, stralucitoare, nevrotice si carora le plac batoanele de ciocolata Hershey", oferea bani parintilor sai pentru ca acestia sa il lase in pace si a fost "dat afara" atat de la Universitatea New York, cat si de la City College of New York, pentru ca era "un student slab pregatit".

Woody Allen, nascut la New York, este unul dintre cei mai importanti regizori de film, scenaristi si actori americani. Allen scrie scenariile, regizeaza si joaca in majoritatea filmelor sale. Sursele sale de inspiratie sunt literatura, sexualitatea, filosofia, psihologia, identitatea evreiasca, cinematografia europeana si orasul New York, unde s-a nascut si a locuit dintotdeauna. De la "Take the Money and Run", in 1969, Allen a realizat, in medie, un film pe an.

Printre acestea s-au numarat filme devenite clasice precum "Annie Hall", "Manhattan" si "Zelig", dar si productii mai putin pretentioase precum "Vicky Cristina Barcelona".

Cineastul american a fost recompensat in 2012 cu premiul Oscar la categoria cel mai bun scenariu original pentru filmul "Miezul noptii in Paris/ Midnight in Paris".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri