Postul de televiziune Antena 3 cere infirmarea ordonantei de urmarire penala emisa impotriva sa in dosarul de santaj al lui Sorin Alexandrescu, considerand ca aceasta este "neintemeiata si fara sustinere in realitatea obiectiva", scrie Mediafax, care citeaza un comunicat de presa al canalului TV.
"Antena 3 a depus astazi (luni - n.r.) o plangere impotriva ordonantei de extindere a cercetarilor si incepere a urmarii penale din data de 24.07.2013, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie. Infirmarea este motivata de incalcarea, prin aceasta ordonanta, a mai multor dispozitii ale Codului de Procedura Penala", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, materialele difuzate de Antena 3 cu privire la ancheta "Mita in fotbal" erau cunoscute procurorilor inca din mai, la data inceperii urmaririi penale asupra lui Sorin Alexandrescu, directorului general al Antena TV Group.

"Prin urmare, in timpul efectuarii investigatiei nu au reiesit date noi referitoare la savarsirea vreunei fapte penale de catre Antena 3 care sa justifice extinderea cercetarilor. Daca, la momentul inceperii urmarii penale impotriva lui Sorin Alexandrescu, procurorul nu a apreciat ca sunt intrunite conditiile inceperii urmaririi penale impotriva Antenei 3, nu exista nici un temei ca ulterior, in baza aceluiasi material probator, sa se dispuna extinderea cercetarilor de aceasta natura. Mai mult, simpla difuzare a unor spoturi publicitare nu poate reprezenta elementul constitutiv al unei infractiuni de santaj, Antena 3 neavand obligatia de a verifica continutul spotului publicitar si neavand posibilitatea de a interveni asupra acestuia. Singura acuzatie adusa Antenei 3 este difuzarea acestui spot publicitar", se mai arata in comunicat.

Spotul "publicitar" la care se face referire era cel prin care, potrivit anchetatorilor, opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicat Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS pe care l-ar fi santajat Sorin Alexandrescu.

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri