Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a vorbit despre posibilitatea de a organiza un referendum pentru a elimina presa scrisa locala, raspunzand astfel unor critici ale organizatiilor ecologiste privind decizia sa de a autoriza exploatarea unor rezerve de petrol din tara sa, potrivit AFP, citat de Mediafax.
"Astazi, marii «ecologisti» sunt cotidienele preocupate doar de castiguri. Ei bine, daca este sa se organizeze referendum, propunem de asemenea ca ziarele sa adopte exclusiv varianta online, pentru a economisi hartia si a evita taierea fara limita a copacilor", a scris Rafael Correa pe contul sau de Twitter.

Saptamana trecuta, Rafael Correa a anuntat ca a cerut Adunarii Nationale autorizatia de a exploata rezervele de petrol din Yasuni, o importanta rezervatie ecologica a Amazoniei, dupa ce incercarea sa de a obtine fonduri internationale pentru a evita extractia celor 920 de milioane de barili de petrol din zona - reprezentand 20% din rezervele Ecuadorului - s-a lovit de un refuz.

De atunci, organizatiile ecologiste contesta decizia si cer organizarea unui referendum in acest sens. Rafael Correa le-a acuzat deja, in alt mesaj postat pe Twitter, de tentativa de destabilizare a Guvernului si manipulare a populatiei.

Directorul Asociatiei companiilor de media din Ecuador, Diego Cornejo, a refuzat sa comenteze declaratia lui Correa privind eliminarea presei scrise, explicand ca asteapta sa vada daca este vorba de o propunere serioasa.

Socialistul Rafael Correa este de multi ani in conflict cu mass-media privata din tara sa, pe care o acuza ca este de partea opozitiei.

In 2011, conducerea cotidianului El Universal a fost condamnata la trei ani de inchisoare si plata unei amenzi de 40 de milioane de dolari pentru injurii aduse sefului statului. Ulterior, conducerea publicatiei a fost gratiata de Rafael Correa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri