Steaua Bucuresti a jucat in seara zilei de marti impotriva polonezilor de la Legia Varsovia, meci decisiv pentru calificarea clubului romanesc in grupele Ligii Campionilor (UCL). Echipa romaneasca a terminat la egalitate meciul (2-2), insa chiar si asa a reusit sa isi asigure incasari de cel putin 20 mil. euro, suma ce reprezinta jumatate din valoarea de piata a Bancii Carpatica sau chiar a Bursei de la Bucuresti.
Steaua a remizat (1-1) si in meciul tur de saptamana trecuta.

Orice echipa care intra in acest sezon in grupele Ligii Campionilor va primi 8,6 milioane euro de la UEFA. O victorie in grupe este rasplatita cu 1 milion de euro, iar o remiza cu 0,5 milioane euro.

De asemenea, Asociatia va distribui cluburilor participante un total 409,6 milioane euro din drepturile TV. Fiind singurul club din Romania care participla in UCL, Steaua va incasa toata suma repartizata Romaniei din acest market pool.

Acum doi ani, Otelul Galati, echipa care a intrat in grupele Ligii Campionilor dar care nu a facut niciun punct, a incasat 11,1 milioane euro din drepturi TV. De cealalta parte, CFR Cluj a primit de la UEFA sezonul trecut 5,2 milioane euro din drepturi TV.

Veniturile Stelei ar urma sa fie completate din vanzarile de bilete, care, potrivit GSP.ro, in cel mai bun caz ajung la 1,5 milioane euro/meci, asa cum s-a intamplat anul trecut la disputa cu detinatoarea Ligii Campionilor, Chelsea.

Incasarile din UCL ale Stelei ar putea astfel sa depaseasca cu usurinta cifra de 20 milioane euro, o borna aproape unica in fotbalul romanesc si care reprezinta jumatate din valoarea de piata a Bancii Comerciale Carpatica sau a Bursei de la Bucuresti.

Clubul de fotbal este controlat de omul de afaceri George Becali, acesta avand o avere de circa 140 milioane euro. Becali se afla in inchisoare dupa ce a fost condamnat in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale.

Liga Campionilor, o masina de facut bani: venituri de 1,34 miliarde euro in acest sezon



UEFA estimeaza ca Liga Campionilor si Supercupa Europei vor genera venituri de 1,34 miliarde euro in acest sezon.

Circa 75% din suma provenita din contracte comerciale si drepturi media va fi distribuita cluburilor participante, in vreme ce restul de 25% va fi pastrat de UEFA pentru acoperirea costurilor de organizare a competitiilor, dar si pentru platile de solidaritate pe care le acorda asociatiilor de fotbal locale, cluburilor si ligilor de fotbal.

Echipa care va castiga in acest al Liga Campionilor se poate astepta sa primeasca 37,4 milioane euro, neluand in calcul si drepturile pentru televizare.

De asemenea, castigatorii Supercupei Europei vor incasa 3 milioane euro. In acest sezon meciul se va disputa intre Chelsea si Bayern Munchen, partida urmand sa aiba loc vineri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri