Editura Polirom, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala de editare de carte, ar putea ajunge anul acesta la afaceri de 21 de milioane de lei (4,73 mil. euro), comparativ cu 18,3 milioane de lei (4,3 milioane de euro) in anul trecut, a declarat pentru wall-street.ro, Ana-Maria Tabarca, responsabilul de relatii cu presa al companiei.
De asemenea, conducerea companiei mizeaza pe un profit net de circa 8%, in scadere fata de nivelul de 12% de anul trecut.

Anul trecut, Polirom a avut in 2012 afaceri de 4,1 milioane de euro si un profit net de 335.000 de euro.

In prima jumatate a anului, Polirom a vandut 350.000 de carti, in usoara crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut “datorita unei politici de preturi adaptata tuturor buzunarelor si acoperirea unei plaje mai largi din piata”, dupa cum a afirmat Tabarca.

„Am avut promotii pe site si in librarii, titluri cu pret redus, editii in serie limitata si am extins pe orizontala oferta de carte. A crescut, de asemenea, oferta de eBook-uri”, a mai spus oficialul Polirom despre metodele prin care managementul a incercat ca sa creasca vanzarile Polirom in 2013.

Astfel, compania a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 9,5 milioane de lei (2,16 mil. euro), mai mult cu 13,5 % comparativ cu ianuarie-iunie 2012.

Tudor Chirila a scris cel mai bine vandut titlu din portofoliul Polirom in 2013

Volumul "Exercitii de echilibru", scris de solistul si actorul Tudor Chirila a fost cel mai bine vandut titlu din portofoliul Polirom din prima jumatate a anului, acesta fiind urmat de "Viata lui Pi" (editia 2012, de Yann Martell), "Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii" (de Aurora Liiceanu), "De veghe in lanul de secara" (editia 2011, de J.D. Salinger) si "Cel care ma asteapta' de Parinoush Saniee.

Pe de alta parte, despre vanzarile in perioada concediilor (iulie-august), oficialul Polirom a afirmat ca se observa o schimbare de tendinte.

„In timpul verii, vanzarile intra pe o usoara panta descendenta. Comparativ cu anul trecut insa, au existat cresteri, in special pentru domeniul literatura”, a explicat Ana-Maria Tabarca.

Colectiile Polirom care inregistreaza in general cele mai mari vanzari sunt: Top 10+, Biblioteca Polirom, Limbi straine si Hexagon.

Editura Polirom este o companie infiintata in 1995, la Iasi, care este detinuta de Adrian Butuca (54,04%), Alexandru Silviu Lupescu (17%), Oana Irina Dolhascu (13,2%), Claudia Anca Mihociu (13,1%), Viorel Bunduc (2,5%) si Cecilia Alice Boiciuc (0,084%), conform Registrului Comertului.

Compania are in prezent un numar mediu de peste 80 de angajati.

Printre principalii jucatori pe piata locala de carte se numara editurile Humanitas, Grupul Editorial Rao, Litera International, Grupul Editorial All sau Curtea Veche Publishing.

Vanzarile de carte din Romania sunt evaluate la circa 60 de milioane de euro, in scadere cu 40% fata de 2007, cel mai bun an in domeniu. Cifra nu include vanzarile de manuale si pe cele de la chioscurile de ziare.




Sursa foto: Editura Polirom

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri