Muzicianul britanic Roger Waters a spus o poveste despre totalitarism si libertate, ieri seara, intr-un show care a durat doua ore si jumatate, in fata Palatului Parlamentului din Capitala, la eveniment fiind prezenti peste 50.000 de spectatori.

Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, a adus la Bucuresti celebrul "The Wall" - unul dintre cele mai spectaculoase show-uri muzicale din istorie, bazat pe interpretarea integrala a pieselor incluse in albumul omonim, un adevarat simbol al libertatii pentru generatii intregi de fani din intreaga lume.

Show-ul veteranului rocker Roger Waters a inceput spectaculos, cu perdele de artificii si un avion care s-a "prabusit" pe scena, arata Mediafax. De altfel, la inceputul show-ului, scena era descoperita partial, putand fi vazuta printr-un zid enorm, construit special pentru acest spectacol.

Conceput la "milimetru", spectacolul a fost impartit in doua acte. In prima parte, in timpul pieselor a fost completat zidul urias, pe care erau proiectate imagini alb-negru si 3D, pentru ca, in a doua parte, acest zid sa fie distrus.



Publicul de la Bucuresti a facut cunostinta cu personaje uriase, gonflabile, precum "profesorul terorist", care apare in piesa "Another brick in the wall", sau, spre final, un porc mistret urias, care avea tatuate pe el simboluri precum secera si ciocanul, zvastica, dar si logouri ale unor mari corporatii.

Spectacolul a beneficiat de prezenta unui cor de copii romani, selectati special de echipa lui Roger Waters, pentru a-l acompania pe rocker la piesa "Another brick in the wall", alaturi de uriasul "profesor" gonflabil. Celebra piesa este unul dintre cele mai asteptate momente din show-urile "The Wall", aceasta fiind cu atat mai speciala cu cat Roger Waters o interpreteaza de fiecare data alaturi de copii din tara gazda, iar Romania nu a facut exceptie.
Buna seara! Bine ati venit. Sunt foarte fericit ca ma aflu aici!
Waters "si-a facut temele" pentru concert, sustinand un mic discurs in limba romana. "Buna seara! Bine ati venit. Sunt foarte fericit ca ma aflu aici", a spus Waters, inainte sa le multumeasca copiilor romani din cor pentru prestatia lor pe scena.

Din show nu au lipsit hiturile "Mother", "Good bye Blue Sky", "Hey you", Comfortably Numb".

In pauza dintre cele doua parti ale spectacolului, care a durat circa 15 minute, Waters a facut un gest care a devenit un fel de traditie pentru show-urile lui. El s-a intalnit in culise cu cativa militari romani ramasi invalizi in urma participarii lor la misiuni in Irak si Afganistan. Artistul a dorit astfel sa le multumeasca acestora pentru sacrificiul lor in operatiunile de mentinere a pacii desfasurate in aceste zone afectate de conflicte.

Muzicianul Roger Waters a ajuns in Romania cu un avion privat, care a aterizat pe Aeroportul Baneasa miercuri, in jurul orei 15.00, cu cateva ore inaintea show-ului "The Wall".

Superproductia "The Wall" este inspirata de cel de-al unsprezecelea album, omonim, al trupei Pink Floyd. Considerat o adevarata capodopera, show-ul "The Wall" este combinatia perfecta de muzica live, proiectii impresionante, efecte vizuale uimitoare si decoruri grandioase, toate reunite intr-o constructie colosala, conceputa sub forma celebrului zid. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, intreaga punere in scena bucurandu-se in prezent de avantajele tehnologiei, oferindu-le fanilor nu doar un simplu concert, ci o productie multidimensionala fabuloasa despre care intreaga presa internationala vorbeste la superlativ.

Primul turneu "The Wall" a inceput pe 15 septembrie 2010, in Toronto, Canada, si a continuat cu noi reprezentatii in America de Nord, Europa, Australia si America de Sud, inregistrand adevarate recorduri de audienta - 192 de concerte si peste 3,3 milioane de spectatori -, devenind rapid unul dintre cele mai de succes turnee din istorie. Mai mult decat atat, turneul inceput acum trei ani a reprezentat prima interpretare integrala din ultimii douazeci de ani a pieselor albumului "The Wall" de unul dintre membrii Pink Floyd, cea anterioara apartinandu-i tot lui Roger Waters, la Berlin, pe 21 iulie 1990.

De-a lungul timpului, productia originala a celebrului album "The Wall" a fost pusa in scena integral doar de 29 de ori in cadrul turneulului de promovare sustinut de Pink Floyd in 1980 si inca o data, in Germania, ca forma de sarbatorire a caderii Zidului Berlinului, in fata a peste 200.000 de oameni. "The Wall" ramane unul dintre cele mai emblematice albume din istoria muzicii, cu efecte profunde asupra culturii pop, rezonand cu multe generatii de fani.

Fotografii: Silviu Matei, Mediafax


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri