Studiourile Warner Bros. planuiesc o campanie de marketing complexa, in valoare de 25 de milioane de dolari, pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a peliculei "Vrajitorul din Oz/ The Wizard of Oz", scrie Mediafax.
Campania centrata in jurul filmului "Vrajitorul din Oz" se va desfasura pe mai multe niveluri si va implica diviziile cinematografice, de divertisment de consum in cadrul familiei (home entertainment), dar si divizia de produse de consum.

Astfel, lantul de restaurante McDonald's va sprijini aceasta aniversare, in cadrul meniului "Happy Meals" urmand sa fie oferite jucarii cu sase dintre personajele filmului "Vrajitorul din Oz" (Dorothy, Sperietoarea de Ciori, Vrajitoarea cea rea de la Apus, Omul de Tinichea, Glinda si Leul cel Las). Campania se va desfasura in 14.000 de restaurante McDonald's din SUA si Canada, in perioada 20 septembrie - 10 octombrie.

Pe de alta parte, Warner Bros. va organiza o premiera a filmului, pe 15 septembrie, la noul cinematograf Imax 3D, amenajat in fostul TCL Chinese Theater din Hollywood. Acest cinematograf a gazduit si premiera filmului original "Vrajitorul din Oz", in 1939.

In cadrul campaniei aniversare, filmul va rula la noul cinematograf 3D Imax si pe mai mult de 300 de cinematografe Imax din America de Nord, incepand din 20 septembrie.

De asemenea, "Vrajitorul din Oz" va fi proiectat la Festivalul International de Film de la Toronto, pe 15 septembrie, in ziua de inchidere a evenimentului.

Pe de alta parte, pe 1 octombrie, Warner Home Entertainment va lansa o editie de colectie limitata a filmului "Vrajitorul din Oz", care include un set de cinci discuri, Blu-ray, Blu-ray 3D, DVD si versiunea UltraViolet a peliculei, dar si un documentar "The Making of The Wonderful The Wizard of Oz".

Filmul "Vrajitorul din Oz" (1939), regizat de Victor Fleming, adaptarea cinematografica a indragitei carti a lui Lyman Frank Baum, din 1900, a adus in rolurile principale vedete precum Judy Garland (Dorothy), Ray Bolger (Sperietoarea de Ciori), Jack Haley (Omul de Tinichea), Bert Lahr (Leul cel Las), Frank Morgan (Vrajitorul din Oz), Billie Burke (Glinda) si Margaret Hamilton (Vrajitoarea cea rea de la Apus/ Vrajitoarea cea rea de la Rasarit). Pelicula a fost premiata cu doua Oscaruri, pentru cea mai buna coloana sonora si pentru cel mai bun cantec - "Over the Rainbow".

Romanul lui Baum a cunoscut mai multe adaptari - pe scena de teatru, dar si pe micul si marele ecran -, cel mai recent in regia lui Sam Raimi: "Grozavul si puternicul Oz/ Oz The Great and The Powerful" (2013).

Sursa foto: http://thewizardofoz.warnerbros.com/#/photos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri