Potrivit articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: b) titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului", conform Mediafax.

Reprezentantii CNA au facut mai multe controale la sediul Money.ro TV din Bucuresti, constatand ca televiziunea nu mai emite.

Pe de alta parte, potrivit reprezentantilor CNA, televiziunea si-a intrerupt emisia mai mult de 96 de ore si nu a notificat Consiliul pentru a preciza care sunt motivele pentru care si-a incetat emisia.

Totodata, Laura Georgescu, presedintele CNA, a spus ca, marti dimineata, Consiliul a primit o adresa de la societatea Media Advertising & Sales SRL, potrivit careia structura actionariatului a fost modificata pe 31 iulie. De asemenea, Media Advertising & Sales SRL a solicitat CNA amanarea discutarii situatiei Money.ro TV.

Consiliul a decis, insa, sa nu amane discutarea situatiei Money.ro TV, iar, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis sa retraga licenta audiovizuala a Money.ro TV.

Retragerea licentei Money.ro TV a fost aprobata cu noua voturi "pentru" (Laura Georgescu, Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu, Christian Mititelu, Viorel-Vasile Buda, Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Lorand Turos si Florin Gabrea). Cristina Trepcea a votat "impotriva" retragerii licentei Money.ro TV.

Potrivit datelor depuse la Oficiul National al Registrului Comertului, asociatii societatii Media Advertising & Sales SRL sunt: Sorin Freciu - asociat principal (75%), Webster Gaz Group SRL (20%) si Codita Sorin (5%).

Televiziunea Money.ro TV, controlata de Sorin Freciu, este diferita de postul The Money Channel, detinut de Realitatea Media SA.

Televiziunea Money.ro TV a fost lansata in octombrie 2012. Sorin Freciu a primit, pe 11 octombrie 2012, aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunea cu profil economic Money.ro TV, pe o licenta pe care o detinea din luna iulie a aceluiasi an, la noul post lucrand intreaga echipa care, pana la momentul respectiv, realizase programele pentru postul The Money Channel, operat de Realitatea Media.
Sorin Freciu, fost presedinte al Consiliului de Administratie al Realitatea Media SA, a preluat managementul televiziunii de business The Money Channel, care emite in prezent pe o licenta operata de Realitatea Media SA, in august 2011.

Freciu a preluat managementul The Money Channel in perioada disensiunilor aparute intre Elan Schwartzenberg, actionar al Realitatea Media, si Sebastian Ghita, fost manager al Realitatea Media, care ulterior si-a lansat propria televiziune, Romania TV (RTV), la care lucreaza si o parte din fosta echipa a Realitatea TV.

Freciu a demarat apoi procedurile pentru a prelua integral televiziunea The Money Channel. El declara, in octombrie 2011, pentru MEDIAFAX ca urma sa depuna documentele la Consiliul National al Audiovizualului pentru a transfera licenta televiziunii The Money Channel de pe Realitatea Media SA pe o noua societate.

De asemenea, in octombrie 2011, Freciu spunea ca "The Money Channel este total separata de Realitatea TV si RTV". El a mai spus atunci ca studiourile The Money Channel sunt la Casa Presei Libere din Bucuresti, insa sunt separate de cele in care functioneaza Romania TV, urmand ca si licenta televiziunii de business sa fie transferata de pe societatea Realitatea Media SA pe o societate recent infiintata. Totodata, angajatii The Money Channel au fost trecuti pe firme controlate de Sorin Freciu.

Ulterior, insa, societatea Media Advertising & Sales SRL din Bucuresti - care-l are ca actionat principal pe Sorin Freciu - a preluat propria licenta de televiziune (Mulatos TV), pe care a lansat apoi, cu aprobarea CNA, postul Money.ro, care a inceput sa emita efectiv in 4 octombrie 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri