O campanie nationala pentru transformarea unui numar de foste inchisori comuniste, lagare si colonii de munca in muzee memoriale ale victimelor comunismului va fi demarata de catre Institutul National al Patrimoniului (INP), potrivit Mediafax.

Institutul National al Patrimoniului va analiza toate penitenciarele si lagarele din Romania, urmand ca in urmatoarea perioada membrii INP sa decida care dintre acestea vor putea fi incluse in Programul National de Restaurare, au declarat, reprezentantii institutiei.

De asemenea, campania nationala pentru transformarea unui numar de foste inchisori comuniste si lagare in muzee va fi finantata de Institutul National al Patrimoniului.

Potrivit reprezentantilor institutiei, INP finanteaza si restaurarea Memorialului Fortul 13 Jilava.

Totodata, reprezentantii INP alaturi de cei ai Fundatiei Konrad Adenauer si ai Primariei municipiului Ramnicu Sarat vor participa, in perioada 12-15 septembrie, la un workshop international organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

In acest context vor fi stabilite principalele directii de actiune pentru transformarea fostei inchisori de la Ramnicu Sarat, unul din cele mai dure puncte ale represiunii comuniste, in Memorial al Victimelor Comunismului.

Prin proiectul Memorialul Ramnicu Sarat, IICCMER si-a propus transformarea unui fost spatiu concentrationar intr-unul al reflectiei asupra naturii criminale a comunismului.

Astfel, dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare si de amenajare muzeala, estimata pentru 2016, Memorialul Ramnicu Sarat va reprezenta un punct central pentru proiecte culturale, documentare si turistice si va gazdui vizitele a numeroase personalitati din viata publica romaneasca si internationala.

In iunie 2007, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (devenit ulterior IICMER) a preluat in administrare fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat cu scopul de a organiza un Memorial al Victimelor Comunismului.

In ultimii ani, IICCMER a demarat o serie de actiuni menite sa sensibilizeze factorii decizionali, sa informeze publicul larg asupra imensului capital memorial al acestui loc, dar si sa obtina solutii viabile de valorificare muzeala.

Printre actiunile intreprinse in acest sens se numara si realizarea unei expozitii si a unui website, ambele destinate inchisorii de la Ramnicu Sarat, organizarea unor conferinte cu tematica specifica, dar si a unui concurs de proiecte destinat tinerilor arhitecti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri